Hoppa till huvudinnehåll

Frågor och svar

Våra företagskort är anslutna till Mastercard Identity Check och Verified by Visa för säkrare handel på nätet.

 • Tjänsten bygger på en global standard utvecklad av Mastercard och Visa. Mastercard kallar sin tjänst för Mastercard Identity Check och Visa kallar sin tjänst för Verified by Visa. Två namn för samma lösning med andra ord.

  Det innebär i korthet att du som kund använder dig av Mobilt BankID för extra säkerhet i samband med kortköp på internet.

 • Tjänsten finns automatiskt på ditt bankkort Business och Visa Business Card. Det enda du behöver göra är att skaffa Mobilt BankID hos en av de banker som tillhandahåller tjänsten, samt ladda ner Mobilt BankID:s säkerhetsapp till din smartphone eller surfplatta.

  Mobilt BankID är personligt men kan användas på flera enheter, hur många är beroende på vilken bank som ger ut det Mobila BankID du använder. Vi tillåter nedladdning till tre bärbara enheter.

  Läs mer om Mobilt BankID hos Swedbank

 • Du uppmanas alltid att använda Mobilt BankID när du handlar i en internetbutik som är ansluten till Mastercard Identity Check respektive Verified by Visa. Alla internetbutiker är i nuläget inte anslutna så i vissa fall kommer du inte att få möjlighet att använda dig av det. Titta på internetbutikens hemsida efter loggorna för Mastercard Identity Check respektive Verified by Visa.

 • Följande företagskort är anslutna till tjänsten:

  - Bankkort Business

  - Visa Business Card

 • Ja, du kan använda ditt kort i butiker som inte är anslutna. Då sker kortköpet utan Mobilt BankID.

 • För att kunna göra köp på nätet med ditt företagskort på de sidor som kräver Mastercard Identity Check/Verified by Visa behöver du som kund skaffa ett Mobilt BankID. Mobilt BankID kan endast laddas ner till antingen en smartphone eller en surfplatta. Någon annan säkerhetslösning finnas inte tillgänglig för våra företagskort. Denna lösning tillhandahålls för att göra det säkrare för dig som kund när du handlar på nätet.