Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

”Att Åkulla Outdoor Resort startades är faktiskt helt och hållet vår mammas förtjänst”

Idag besöker vi vår företagskund med stor passion för hälsa, sport och natur – Åkulla Outdoor Resort som drivs av en familj i tre generationer.

Hej Anna Munther, marknadsansvarig, vi tar det från början. Hur kom det sig att ni startade Åkulla Outdoor Resort?

- Att Åkulla Outdoor Resort finns är faktiskt helt och hållet min mammas förtjänst. Fastigheten ägs av Varbergs Fastighet AB och 2019 eftersökte de nya personer till att driva anläggningen. Min mamma, som hade en fest här för ca 30 år sedan och har varit förälskad i platsen sedan dess, såg annonsen av en slump och ringde mig och min bror och frågade om vi var intresserade av att göra något här. Vi tvekade inte en sekund och hade redan från start en tydlig idé på vad vi ville göra. Och sedan januari 2020 driver vi vårt företag Åkulla Outdoor Resort med våra respektive familjer tillsammans med våra medarbetare.

Vad är er vision?

- Vår vision är att sätta Åkulla på kartan som en stark besöksdestination oavsett om man kommer hit som familj, par, vänner eller företag. Vi vill skapa en mötesplats för den aktiva, men också för den som vill hitta ett lugn där det är enkelt att bo, äta och uppleva naturen – mitt i hjärtat av de inbjudande bokskogarna.

Vad erbjuder ni era kunder?

- Vi har olika typer av boende, konferenslokal, yogasal, restaurang och bar, vedeldadsjöbastu, och mängder med olika aktiviteter som bland annat moutianbikecykling, sup och kanot. Utöver det finns det 11 olika vandringsleder i Åkulla området som man inte får missa – och det är faktiskt därför de flesta av våra gäster kommer hit. Vi erbjuder även en hel del olika paketeringar där vi samarbetar med närliggande företag så som Ästad Vingård, Hofgårdens GK och Öströö fårfarm. Vår samverkan är jätteviktig och tillsammans vill vi att fler ska få upp ögonen för Åkulla Bokskogar. Jag vill även slå ett slag för Åkullaveckan som snart äger rum.

Berätta lite om Åkullaveckan!

- Den 7-9:e juni är det dags för Åkullaveckan där Åkulla Intresseförening och företagarna i Åkulla Bokskogar erbjuder naturnära upplevelser för hela familjen. Det finns möjlighet att delta i deltävling i SM i utomhusmatlagning, vandra i historiska miljöer, fika på lokala caféer, gå på vinprovning eller testa lammsafari. Man kan också hänga med på cykeltur, kasta varpa eller prova på Stand Up Paddle. Jag rekommenderar verkligen alla att packa sina ryggsäckar och ta med familj och vänner hit under dessa dagar.

Varför har ni valt oss som er bank?

- Vi har allihop varit sparbankskunder i många år och det har alltid fungerat väldigt bra. Det var därför ett naturligt och självklart val att välja er när vi grundade vårt företag.

Anna Munther

”Vi har allihop varit sparbankskunder i många år och det har alltid fungerat väldigt bra. Det var därför ett naturligt och självklart val att välja er när vi grundade vårt företag.”

Anna Munther, marknadsansvarig Åkulla Outdoor Resort.