Hoppa till huvudinnehåll

Så bidrar vi till en hållbar utveckling

Mamma och barn läser bok

Vi har ett stort ansvar att främja social, etisk, miljömässig och ekonomisk hållbarhet. Social genom att engagera oss i samhället. Etisk och miljömässig genom att erbjuda tjänster och produkter som gör gott för människor och miljön. Ekonomisk genom att hjälpa dig till en bättre ekonomi. Det ska vara lätt för dig att fatta bra beslut.

460 miljoner

Sedan Sparbanksstiftelsen Varberg grundades 2001 har 460 miljoner kronor betalats ut i bidrag till olika samhällsnyttiga projekt och ändamål.

1 175 miljoner

Under 2021 har våra kunder valt att placera 1 175 msek i Swedbank Roburs fonder med utökat hållbarhetsarbete*.

3 000

Antalet unga vi utbildat i privatekonomi under 2022 genom vårt skolprojekt KOLL.

Så kan du spara 

Så kan du låna 

Bolån och fastighetslån

För dig som ska köpa en bostadsrätt eller villa som är byggd för att vara mer energieffektiv och mer hållbar. För företag som ska investera i energi- och resurseffektiva fastigheter. 

Dags för solceller till företaget eller föreningen?

Tittar ni på hur ni ska kunna sänka elkostnaderna och producera egen el? I så fall skulle en investering i solceller kunna vara något för er.  Vi har lån till solceller och tar gärna en diskussion om hur ni kan lösa finansieringen på bästa möjliga sätt.

Illustration: Hus

Varbergs Sparbank i samhället – för en hållbar utveckling 

* Fonder i denna kategori utgörs i första hand av Transitionfonderna, Global Impact, Humanfond, Ethica Obligation, Accessfonderna, Access Edgefonderna, Transferfonderna.