Hoppa till textinnehållet
Aktivt val

Nyhetsbrev huvudman

Tre aktuella projekt från Sparbanksstiftelsen

Tre beviljade bidrag från senaste styrelsemötet

Träslövsläges IF en ungdomsförening som växer

Träslövsläge IF bedriver både fotbolls- och innebandyverksamhet. Detta innebär att man erbjuder barn och ungdomar en varierad och allsidig träning.


Träslövsläge IF är framför allt en ungdomsförening med visionen ”Så många som möjligt – Så länge som möjligt”. Föreningen har haft en stark tillväxt och är med sina drygt 600 aktiva och drygt 100 ledare en av våra störta ungdomsföreningar. Och tillväxten beräknas fortsätta i och med hög inflyttningstakt och nya planerade bostadsbebyggelser i området.
 

Befintliga fotbollsplaner på Ankarvallen räcker inte längre till. Sparbanksstiftelsen har beviljat föreningen bidrag för anläggande av två nya niomannaplaner, en konstgräsplan och en naturgräsplan. Arbetet med detta kommer att köra igång under hösten. 

BLANKA Varberg Choir Festival 2022

BLANKA Varberg Choir Festival har genomförts två gånger tidigare 2015 0ch 2017. Båda gångerna stor succé och folkfest med tusentals människor både körsångare och publik.

 

Nu kommer den tillbaka. 27-28 maj nästa år samlas 1000 körsångare och ger konserter i Varbergs kyrka, på Varbergs Teater och ute på stan. Eventet avslutas med en gemensam konsert i Sparbankshallen på lördag kväll med 1000 körsångare och musiker.


Sparbanksstiftelsen bidrar till att detta kan genomföras.

Alliansen Varbergs Boulehall

Alliansen Varbergs Boulehall är en ideell förening bildad av åtta bouleföreningar. Alliansen äger och driver boulehallen. Energiförbrukningen i anläggningen är föreningens största enskilda kostnadspost. Årsförbrukningen ligger på drygt 70000 kWh.

 

Nu gör man två åtgärder. Man byter ventilationsanläggning till ventilation med värmeåtervinning vilket halverar energiförbrukningen.
Det andra är att installera solpaneler och räknar då med att uppnå en elproduktion på 35000kWh med hjälp av solen på ett miljövänligt och hållbart sätt. Föreningen nollställer sin energiförbrukning. Både kostnads- och miljöbesparande.

 

Sparbanksstiftelsen har beviljat bidrag till installation av solceller.

Senaste nytt från banken

Stort intresse för pension

I april fokuserade vi på att prata pension med våra kunder. Vi fokuserade på att kontakta unga vuxna och under en eftermiddag när alla i affärsrörelsen ringde upp kunder hade vi kontakt med 620 kunder och bokade in 250 av dessa på kundmöten med spara/pension som ämne. Det märks att det finns ett intresse från kunderna att ”ta tag” i pensionssparandet. Vi hade också tre kundträffar kring pension med bra utfall (ca 120 deltagare fördelat på de olika tillfällena). Även i träffarna fanns det ett stort intresse och engagemang i frågan. Otroligt kul tycker vi! 

Pension