Hoppa till textinnehållet
Aktivt val

Nyhetsbrev huvudman

Tre aktuella projekt från Sparbanksstiftelsen

Tre beviljade bidrag från senaste styrelsemötet

Hembygdsföreningen Gamla Varberg Bokutgivning

Hembygdsföreningen har som uppgift att vårda vårt kulturarv och sprida kunskap om Varbergs historia. Föreningen arbetar nu med ett nytt bokprojekt ”Birger Svensson-bonddrängen som blev Sveriges cykelmonark.” Boken beskriver ett stycke näringslivshistoria i Varberg om stadens genom tiderna mest kände näringslivsprofil. Läsaren får en intressant inblick i en sann entreprenörsanda som gjorde avtryck över hela landet, men även en inblick i Birger Svenssons eget öde.

Hembygdsföreningen planerar bokutgivningen lagom till jul och ett bidrag från Sparbanksstiftelsen har gjort detta möjligt.

 

Kungsäters IF Solbacken

Solbacken i Kungsäter är en anrik dansrotunda och festplats som en del av er säkert har besökt. Festplatsen har en stark förankring i bygden och Kungsäter IF har renoverat och underhållit den utifrån klubbens ekonomi. Nu behöver Solbacken ett större underhållsarbete, som är nödvändigt för anläggningen ska överlevna och då räcker inte Kungsäter IF:s ekonomi till.

Rotundan är kulturhistoriskt intressant och stiftelsen har beslutat att lämna bidrag för att Solbacken ska kunna leva vidare.

 

Senaste nytt från banken

Sparbanken och nu

Vår grundtanke – Sparbanksidén - är den samma idag som när vi grundades 1836. Att uppmuntra till sparande och att genom bidrag till samhället vara en del av samhällsutvecklingen. Så var det förr, så är det nu och så är det i framtiden. I den här serien vill vi lyfta upp några historiska insatser som har varit med och gjort Varberg till vad det är idag. Häng med på en historisk resa med Peter Börjesson som sträcker sig 185 år tillbaka i tiden!