Meny
Om banken

Hela vår vinst stannar i Varberg!

Vi älskar Varberg! Sedan 1836 har vi - tillsammans med våra kunder - varit med och utvecklat vår stad till att bli en ännu bättre plats att leva och verka i för alla. Hela vår vinst stannar i Varberg. Genom att vara en ekonomiskt stark bank kan vi växa med Varberg och ge våra kunder möjligheter att utvecklas. Genom vår sponsring bidrar vi till näringsliv och föreningars arbete och genom bidragen som vår stiftelse delar ut stödjer vi bygdens utveckling inom föreningsliv, idrott, kultur, näringsliv, forskning och utbildning. Så var det förr, så är det nu och så är det i framtiden.

Det är detta som kallas Sparbanksidén – en hållbar idé som i dag är mer modern än någonsin.

43,5 miljoner under 2022

43,5 miljoner under 2022

Under 2022 beviljades 135 ansökningar till stiftelsen samt 125 sponsringsavtal från banken för totalt 43,5 miljoner till aktiviteter som skapar samhällsnytta i Varberg. Tack till alla kunder, företag och medarbetare som gör det möjligt!

Ansök om bidrag och sponsring här

Se filmer från projekt vi stödjer

Läs senaste nytt från Sparbanksstiftelsen

”Vårt huvudfokus är att skapa en härlig miljö för våra barn och ungdomar”

Genom ett bidrag från Varbergs Sparbank och Sparbanksstiftelsen har Varberg Vipers äntligen kunnat investera i en mjuksarg. Det har inte bara förbättrat träningen på isen utan även öppnat upp för bättre och mer effektiv träning för föreningens barn och ungdomar.

Läs mer om vårt bidrag till Varberg Vipers

Kapprumsbibliotek ger alla barn samma möjlighet till läsning!

2017 installerade Barn- och ungdomsförvaltningen det första Kapprumsbiblioteket med stöd från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen. Nu, 7 år senare och 160 Kapprumsbibliotek senare, är det dags att uppdatera alla biblioteken med nya böcker.

Läs mer om vårt bidrag till Kapprumsbiblioteken

”Det är fantastiskt att få se eleverna stå framför publiken och få den uppskattning de verkligen förtjänar”

Den 26:e januari var det äntligen dags för premiären av årets PS-musikal "All shook up" på Varbergs Teater. Och i år har musikalens scenografi kunnat byggas upp med en LED-skärm tack vare ett bidrag från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen.

Läs mer om vårt bidrag till PS-musikalen

”Vi är tacksamma över bidraget från Sparbanken som hjälper oss att främja det lokala musiklivet”

Pop Up Varberg vill utveckla Varbergs musik- och kulturliv under vinterhalvåret genom att anordna konserter och spelningar. I kombination med det vill de även ge lokala musiker chansen att visa upp sig, och möjligheten för ungdomar att köpa biljetter till rabatterat pris. Allt det här har blivit möjligt tack vare ett bidrag från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen.

Läs mer om vårt bidrag till Pop Up Varberg

”Tack vare det här bidraget från Sparbanken kan vi anordna en meningsfull aktivitet för våra medlemmar.”

Parkinsonförbundet Varberg har fått ett verksamhetsbidrag från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen. Och varje onsdags ses ett helt gäng från föreningen i Varbergs Bordtennishall och spelar pingis, dricker kaffe, och framför allt – umgås tillsammans.

Läs mer om vårt bidrag till Parkinsonförbundet Varberg

Äntligen har Stenens Förskola i Tvååker fått ett Kapprumsbibliotek!

Det var ballonger, serpentiner och såpbubblor när Stenens Förskola hade invigning av sitt kapprumsbibliotek. Raketen gjordes tillsammans, invigningsband klipptes, och därefter flyttades 170 böcker in i förskolan.

Läs mer om vårt bidrag till Kapprumsbiblioteket

”Det är viktigt att ha en samlingsplats som förening för det skapar gemenskap, och det är det vi vill fortsätta bygga framåt.”

Renoveringsarbetet av Himle Biförenings föreningsgård i Tvååker är i full gång. Genom ett bidrag från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen vill föreningen skapa förutsättningar för biföreningen att utvecklas och skapa mer gemenskap för medlemmarna.

Läs mer om vårt bidrag till Himle Biförening

Läs om fler projekt som blivit möjliga med stöd från Sparbanksstiftelsen

Här hittar du vårt arkiv med berättelsen från föreningar och projekt som fått bidrag från Sparbanksstftelsen.

Läs mer

Projekt i egen regi

skolprojektet-koll

Skolprojektet KOLL

Genom KOLL vill vi få fler barn- och ungdomar att redan i unga år få koll ekonomin. Våra barn- och ungdomsambassadörer besöker skolor i Varbergs kommun. Satsningen sträcker sig över elevens år i grundskolan, samt årskurs 2 på gymnasiet. 

Läs mer om projektet 

Leende äldre par sitter i en soffa och tittar på en iPad

Digital vardag - trygghet på nätet för alla

Genom projektet Digital Vardag vill vi bidra till mer kunskap. Genom olika utbildningar möter vi dig som vill få guidning i de digitala varktyg som underlättar din vardag och informerar om hur du håller dig säker på nätet. 

Läs mer om projektet 

Berättelser med hjärta för Varberg

Engagemang driver utveckling

Hela vår verksamhet vill bidra till samhällsnytta. Vi som bank ger ekonomiska förutsättningar för andra att göra skillnad – och det gör dem! Här kan du möta några fantastiska personer, entreprenörer, företagare och initiativ som alla gör Varberg lite härligare.

Se aktuella berättelser