Hoppa till textinnehållet

Hela vår vinst stannar i Varberg!

Vi älskar Varberg. Sedan 1836 har vi varit med och utvecklat vår stad till att bli en ännu bättre plats att leva och verka i för alla. Hela vår vinst stannar i Varberg. Genom att vara en stark ekonomisk bank kan vi växa med Varberg och ge våra kunder möjligheter att utvecklas. Genom vår sponsring bidrar vi till näringsliv och föreningars arbete och genom bidragen som vår stiftelse delar ut stödjer vi bygdens utveckling inom föreningsliv, idrott, kultur, näringsliv, forskning och utbildning. Så var det förr, så är det nu och så är det i framtiden. Det är detta som kallas Sparbanksidén – en hållbar idé som i dag är mer modern än någonsin.

34 miljoner under 2019

En anpassad segelbåt för människor med funktionsvariation, musikstunder på äldreboenden och en nybyggd skatepark i Breared. Det är tre exempel på projekt som blivit möjliga genom bidrag från Sparbanksstiftelsen. Under 2019 beviljades 124 ansökningar för totalt 34 miljoner till projekt som skapar samhällsnytta i Varberg. Tack till alla kunder, företag och medarbetare som gör det möjligt!

Senaste nytt

"Vi är en liten förening och det är en stor känsla att det satsas oss."

Från en oanvänd skog med sly, buskage och brännässlor till röjsågade fairways. Med en utökad bana hoppas Varbergs Discgolfklubb på att satsningen ska få fler att få upp ögonen för discgolf som sport och motionsform.

- Ett världsarv tillhör alla, att utveckla det tillsammans med partners är ju helt avgörande.

Sedan 2004 är Varbergs Sparbank huvudpartner till Grimeton. Under kommande fem år bidrar vi genom Sparbanksstiftelsen med 15 miljoner för att Grimeton ska bli en besöksdestination för hela familjen och för världsarvets bevarande.

"Att vi får 200 000 kr till stipendier varje år av Sparbanksstiftelsen det får andra kulturskolor att tappa hakan."

Sedan 2016 bidrar Sparbanksstiftelsen med årliga stipendier till Kulturskolans elever, för att unga i Varberg ska känna sig uppmuntrade att vilja utvecklas i sina konstformer.

Varbergs Sparbanks stöd till Röda korset möjliggör hjälpinsatser till äldre under Coronakrisen.

Varbergs Sparbank har genom Sparbanksstiftelsen beviljat 300 000 kr till Röda korset Varberg för att lokalt samordna frivilliginsatser till att stötta äldre i Varberg med hjälpinsatser under Corona-krisen. 

Berättelser med hjärta för Varberg

Engagemang driver utveckling

Hela vår verksamhet vill bidra till samhällsnytta. Vi som bank ger ekonomiska förutsättningar för andra att göra skillnad – och det gör de! Här kan du möta några fantastiska personer och verksamheter som alla gör Varberg lite härligare.

Projekt i egen regi

Skolprojektet KOLL

Genom KOLL vill vi få fler barn- och ungdomar att redan i unga år få koll på ekonomin. Våra barn- och ungdomsambassadörer besöker skolor i Varbergs kommun. Satsningen sträcker sig över elevens år i grundskolan, samt årskurs 2 på gymnasiet.

skolprojektet-koll

Digital vardag - trygghet nätet för alla

Genom projektet Digital vardag vill vi bidra till att minska det digitala utanförskapet. Genom fysiska träffar möter vi dig som vill få guidning i digitala verktyg som underlättar din vardag och pratar om säkerhet på nätet.

Följ fler berättelser i sociala medier!

Ny skatepark, fågelskådarkaffe och söndagscurling.

Kanske får du inte nog av att läsa berättelserna här? i våra sociala kanaler kan du följa vår verksamhet närmre. Du hittar oss på:

sparbanksstiftelsen-skate