Hoppa till huvudinnehåll

Hela vår vinst stannar i Varberg!

Vi älskar Varberg. Sedan 1836 har vi - tillsammans med våra kunder - varit med och utvecklat vår stad till att bli en ännu bättre plats att leva och verka i för alla. Hela vår vinst stannar i Varberg. Genom att vara en stark ekonomisk bank kan vi växa med Varberg och ge våra kunder möjligheter att utvecklas. Genom vår sponsring bidrar vi till näringsliv och föreningars arbete och genom bidragen som vår stiftelse delar ut stödjer vi bygdens utveckling inom föreningsliv, idrott, kultur, näringsliv, forskning och utbildning. Så var det förr, så är det nu och så är det i framtiden. Det är detta som kallas Sparbanksidén – en hållbar idé som i dag är mer modern än någonsin.

Så här blir du kund i Varbergs Sparbank

Läs mer om Sparbanksiden 

Läs mer om Sparbanksstiftelsen

Läs mer om sponsring

 

43,5 miljoner under 2022

Under 2022 beviljades 135 ansökningar till stiftelsen samt 125 sponsringsavtal från banken för totalt 43,5 miljoner till aktiviteter som skapar samhällsnytta i Varberg. Tack till alla kunder, företag och medarbetare som gör det möjligt!

Ansök om bidrag

Ansök om sponsring 

Se filmer från projekt vi stödjer

Läs senaste nytt från Sparbanksstiftelsen

Ungdomsledarstipendium 2023

Varbergs Sparbank delar genom Sparbanksstiftelsen Varberg ut tio stipendier på vardera 15.000 kronor till ideellt arbetande ungdomsledare i föreningar, klubbar och organisationer som finns inom Varbergs Sparbanks verksamhetsområde och som har ungdomsaktiviteter på sitt program. Även föreningen som ledaren är aktiv i får 15.000 kronor.

Nominera din föreningshjälte 

”Det är viktigt att ha en samlingsplats som förening för det skapar gemenskap, och det är det vi vill fortsätta bygga framåt.”

Renoveringsarbetet av Himle Biförenings föreningsgård i Tvååker är i full gång. Genom ett bidrag från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen vill föreningen skapa förutsättningar för biföreningen att utvecklas och skapa mer gemenskap för medlemmarna.

Läs mer om vårt bidrag till Himle Biförening

”Det har sagts många ”WOW” från oss lärare under det här filmprojektet!”

Det var mingel, tilltugg och bubbel när världspremiären av PS anpassade gymnasieskolas film ”Piratbandet” gick av stapeln. Ett viktigt filmprojekt som varje år blir möjligt tack vare ett samarbete mellan Teater Halland och PS anpassade gymnasieskola med stöd från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen.

Läs mer om vårt bidrag till PS anpassade gymnasieskola

Kulturskolan bygger instrumentpark för uthyrning till skolans elever

Trumpeter, flöjter, klarinetter, saxofoner, valthorn, plasttromboner och barntubor. I veckan anlände 80 blåsinstrument till Kulturskolans nya instrumentpark som möjliggörs genom ett bidrag på närmare en halv miljon från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen.

Läs mer om vårt bidrag till Kulturskolan

7,4 miljoner till nytt surfhus i Apelviken

Sedan 2014 har Varbergs förenade surfare drömt om en egen föreningslokal i Apelviken. Med stöd från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen på 7,4 miljoner blir nu drömmen om Stormhuset verklighet.

Läs mer om bidraget

Sparbankskilowatten – ger din förening möjlighet att investera i mer hållbara alternativ.

För att öka möjligheterna för föreningslivet till grön omställning lanserar nu Varbergs Sparbank och Sparbanksstiftelsen satsningen Sparbankskilowatten. Ett bidrag som ska ge lokala föreningar möjlighet att investera i mer hållbara alternativ som solceller, LED-belysning och andra energibesparande åtgärder. Totalt avsätter Sparbanksstiftelsen 20 miljoner kronor till satsningen.

Läs mer om Sparbankskilowatten

Vi bygger dirttracks med Varbergs Mountainbikeklubb

Nu kompletteras pumptracken vid Brearedshallen med ett område för dirttracks. Totalt har vi bidragit med 4 miljoner för områdets utveckling i nära samverkan med Varbergs Mountainbikeklubb.

Läs mer om bidraget

Läs om fler projekt som blivit möjliga med stöd från Sparbanksstiftelsen

Här hittar du vårt arkiv med berättelsen från föreningar och projekt som fått bidrag från Sparbanksstftelsen.

Läs mer

Projekt i egen regi

skolprojektet-koll

Skolprojektet KOLL

Genom KOLL vill vi få fler barn- och ungdomar att redan i unga år få koll ekonomin. Våra barn- och ungdomsambassadörer besöker skolor i Varbergs kommun. Satsningen sträcker sig över elevens år i grundskolan, samt årskurs 2 på gymnasiet. 

Läs mer om projektet 

Leende äldre par sitter i en soffa och tittar på en iPad

Digital vardag - trygghet på nätet för alla

Genom projektet Digital Vardag vill vi bidra till mer kunskap. Genom olika utbildningar möter vi dig som vill få guidning i de digitala varktyg som underlättar din vardag och informerar om hur du håller dig säker på nätet. 

Läs mer om projektet 

Berättelser med hjärta för Varberg

Engagemang driver utveckling

Hela vår verksamhet vill bidra till samhällsnytta. Vi som bank ger ekonomiska förutsättningar för andra att göra skillnad – och det gör dem! Här kan du möta några fantastiska personer, entreprenörer, företagare och initiativ som alla gör Varberg lite härligare.

Se aktuella berättelser

Följ fler berättelser i sociala medier!

Ny skatepark, fågelskådarkaffe och ny belysning i bordtennishallen

Kanske får du inte nog av att läsa berättelserna här? i våra sociala kanaler kan du följa vår verksamhet närmre. Du hittar oss på: