Hoppa till textinnehållet

Hela vår vinst stannar i Varberg!

Vi älskar Varberg. Sedan 1836 har vi varit med och utvecklat vår stad till att bli en ännu bättre plats att leva och verka i för alla. Hela vår vinst stannar i Varberg. Genom att vara en stark ekonomisk bank kan vi växa med Varberg och ge våra kunder möjligheter att utvecklas. Genom vår sponsring bidrar vi till näringsliv och föreningars arbete och genom bidragen som vår stiftelse delar ut stödjer vi bygdens utveckling inom föreningsliv, idrott, kultur, näringsliv, forskning och utbildning. Så var det förr, så är det nu och så är det i framtiden. Det är detta som kallas Sparbanksidén – en hållbar idé som i dag är mer modern än någonsin.

Så här blir du kund i Varbergs Sparbank

34 miljoner under 2019

En anpassad segelbåt för människor med funktionsvariation, musikstunder på äldreboenden och en nybyggd skatepark i Breared. Det är tre exempel på projekt som blivit möjliga genom bidrag från Sparbanksstiftelsen. Under 2019 beviljades 124 ansökningar för totalt 34 miljoner till projekt som skapar samhällsnytta i Varberg. Tack till alla kunder, företag och medarbetare som gör det möjligt!

Senaste nytt

10 miljoner till Åkulla Skidallians

25 000 personer besöker varje år vinstersportsanläggningen Åkulla. Mildare vintrar blev startskottet på drömmen om den konstsnöanläggning som idag tillverkar de 25 000 kubikmeter konstsnö som krävs för att skapa ett halländskt vinterparadis. Sedan 2015 bidrar Varbergs Sparbank med över 10 miljoner för att Åkulla ska utvecklas som besöksdestination, i nära samverkan med Åkulla Skidallians.

"Vi har gått in med bidrag olika nivåer med gemensam nämnare att ha hjälpt föreningen fötter igen"

När 2020 nu går mot sitt slut blir det sannolikt ett år som våra föreningar helst av allt vill glömma. Ett år som präglats av ett ständigt hot från ett välkänt virus med anpassningar av aktiviteter och tuffa ekonomiska utmaningar som följd. Under året har Varbergs Sparbank, genom Sparbanksstiftelsen Varberg och genom utökad sponsring, gett bidrag till de hårdast drabbade föreningarna i Varberg till en summa på närmare 5 miljoner kronor.

marknad

"Man kan inte bära allt det innebär att vara tonåring, sina egna axlar."

Ungdomsjouren Tigerlilja har funnits i Varberg sedan 2012. Vi träffar Anna och Ida som vågar ge stöd i de där frågorna som inte alltid dyker upp i samtalet vid köksbordet. Och om nya satsningen Tjejfika som blivit möjlig tack vare bidrag från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen.

Läxläsning som gör skillnad

Varje måndag, tisdag och onsdag är det fullt ös i Equmeniakyrkans lokaler. Vi besöker Klubb läxläsning som är en fantastisk plats och möjlighet för ett trettiotal elever på Bockstensskolan. Här får man gott fika och hjälp med läxläsningen i en lugn miljö. Projektet drivs av Equmeniakyrkan i Varberg sedan 25 år tillbaka, tack vare volontärernas ideella engamemang.

Berättelser med hjärta för Varberg

Engagemang driver utveckling

Hela vår verksamhet vill bidra till samhällsnytta. Vi som bank ger ekonomiska förutsättningar för andra att göra skillnad – och det gör de! Här kan du möta några fantastiska personer och verksamheter som alla gör Varberg lite härligare.

Projekt i egen regi

Skolprojektet KOLL

Genom KOLL vill vi få fler barn- och ungdomar att redan i unga år få koll på ekonomin. Våra barn- och ungdomsambassadörer besöker skolor i Varbergs kommun. Satsningen sträcker sig över elevens år i grundskolan, samt årskurs 2 på gymnasiet.

skolprojektet-koll

Digital vardag - trygghet nätet för alla

Genom projektet Digital vardag vill vi bidra till att minska det digitala utanförskapet. Genom fysiska träffar möter vi dig som vill få guidning i digitala verktyg som underlättar din vardag och pratar om säkerhet på nätet.

Följ fler berättelser i sociala medier!

Ny skatepark, fågelskådarkaffe och söndagscurling.

Kanske får du inte nog av att läsa berättelserna här? i våra sociala kanaler kan du följa vår verksamhet närmre. Du hittar oss på:

sparbanksstiftelsen-skate