Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Hållbar utveckling är inte en fråga för någon annan.

Kraven ökar på företag att ta ansvar och minska sina växthusgasutsläpp. Varberg måste minska sina utsläpp med 14,1% per år fram till 2050 för att vara linjerad med Parisavtalet*.

Genom vårt Klimatinitiativ vill vi nu erbjuda alla våra kunder att göra ett Klimatbokslut tillsammans med EMC (Energi- och Miljö Centrum) till rabatterat pris**.

Vårt erbjudande till dig som företagskund

Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen Varberg står för 50% av deltagaravgiften för alla våra kunder som anmäler sig för att delta i EMCs Klimatbokslut 2024.

Ta chansen att börja kartlägga er påverkan redan nu!

Läs mer om EMC:s Klimatbokslut

"Klimatbokslutet har hjälp oss väldigt mycket i vårt fortsatta hållbarhetsarbete."

Vi träffar Maria Sjöstrand, Hållbarhetschef på varbergs Sparbank, som berättar om vårt arbete med Klimatbokslutet och Klimatinitiativet. 

Läs mer här 

”Hållbarhet har gått ifrån fluffigt till mer konkret – det tycker jag är jättebra”

Under kommande år kommer allt fler direktiv från EU om hur företag ska arbeta med hållbarhetsrapportering. Marie Bergwall arbetar som Hållbarhetsrådgivare på PwC för att kunna hjälpa sina kunder med att utveckla hållbarhetsstrategier som rimmar med de nya regelverken.

Läs mer här

Kundcase, Klimatbokslut 2023

”Hela organisationen har fått ett mer tydligt fokus på hållbarhetsfrågan”

Genom att göra EMC:s klimatbokslut kan ditt företag kartlägga och beräkna sin klimatpåverkan för att minska företagets avtryck i framtiden. Vi träffar Peter Andersson, arbetschef på Markteknik, som genomförde sitt första klimatbokslut 2023.

Läs mer här

Kundcase, Klimatbokslut 2022

"Vårt mål är att bli klimatneutrala."

Genom att göra EMC:s klimatbokslut kan ditt företag kartlägga och beräkna er klimatpåverkan för att minska företagets avtryck i framtiden. Vi träffar Emil Bergmann, VD för Swt Paper, som deltar i Klimatinitiativet och har genomfört sitt första klimatbokslut.

Läs mer här

”För oss blev det tydligt var vår största påverkan är”

Martin Asklöf på Miljöschakt i Väst AB gjorde förra året sitt första Klimatbokslut med EMC (Energi- och miljöcentrum) och planerar att göra det även i år.

Läs mer här

* Varbergs kommuns koldioxidbudget: https://www.climatevisualizer.com/Varberg/overview

** Pris för Klimatbokslutet 2024, 42 000 kr per medlemsföretag och år exkl. moms. Ej medlemmar i EMC 50 000 kr. Pris med vår rabatt 21.000 + moms (medlemsföretag),  25.00 kr + moms (övriga).