Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Familjejuridik

personal

Alla behöver juridisk hjälp ibland. Exempelvis när du blir sambo, om du ska skilja dig eller när någon går bort. Juridiska tjänster skapar trygghet för dig samt dina nära och kära. 

Situationer när du kan behöva juridisk hjälp

 1. Det är mycket att tänka på när man väljer att bli sambo. För att skapa en trygg vardag och framtid är det bra att ha ett testamente samt ett samboavtal. Ibland betalar man även olika mycket och då kan en revers ta bort ekonomiska frågor.

 2. Bröllopsdagen är en av de lyckligaste dagar du kan uppleva under ditt liv. Men ibland händer oförutsedda händelser och då är det bra att ha ett äktenskapsförord och testamente. Då behöver du aldrig fundera om någonting skulle hända.

 3. Vid en skilsmässa kan det uppstå många funderingar. Ett gemensamt liv slutar och då kan man behöva hjälp med frågor om vårdnaden och bodelning. Genom rådgivning kan ni vara trygga att allt står rätt till.

 4. Ibland hittar du kärleken även senare i livet som skapar nya familjekonstellationer. För att alla ska känna sig trygga är det bra att prata med en jurist om äktenskapsförord, samboavtal, särkullbarn och testamente.

 5. Ibland tar livet en oväntad vändning. Då är det bra att du har en framtidsfullmakt som ger en anhörig ansvar att ta hand om dina intressen. Se även till att ditt testamente är uppdaterat så att du och din familj kan känna sig trygga.

 6. Det är mycket sorg när du förlorar någon nära. Då vill man inte behöva fundera över vem som ska få vad. En jurist kan hjälpa dig med bouppteckningen och arvskiftet vilket underlättar allt för hela familjen.

  Arvskifte steg för steg

Fullmakt för arvskifte

För att hantera avslut av ett dödsbos engegemang i banken har vi tagit fram en fullmakt som vi använder i de fall dödsbo ska avslutas antingen av dödsbodelägaren eller av annan på uppdrag av dödsboet. 

Vid arvskiftet behöver banken även ta del utav följande utav följande handlingar i orginal:

 • Registrerad boupptäckning
 • Fullmakt
 • Lagakraftvunnet testamente

Behöver du juridisk hjälp?

Vi har ett nära samarbete med Familjens Jurist. 

Vill du hellre göra det själv, digitalt?

Skriv dina avtal hos vår samarbetspartner Lexly - online dygnet runt.