Hej Emelie! Hur tycker du att man ska tänka när man tecknar försäkringar?

- Jag tycker det är viktigt att välja en försäkring som passar dig och dina behov. Generellt tycker jag att du bör ha ett bra grundskydd, och har du ett hem eller ett fordon så bör de vara försäkrade. Det är också viktigt att inte glömma bort att försäkra sig själv och sina nära och kära. Med en försäkring ökar du tryggheten för dig själv och din familj om något skulle hända.

Ska man tänka olika gällande försäkringar beroende på vilket skede man är i livet?

- Absolut ska man göra det. Ett försäkringsupplägg är inte statiskt utan något man måste utvärdera genom hela livet. Det kan till exempel finnas fördelar med att teckna vissa försäkringar som ung. Det har att göra med att en del försäkringar kräver en hälsodeklaration och har du då någon sjukdom eller skada sedan förut kan det påverka försäkringens villkor. Man bör se till att teckna en olycksfallsförsäkring som gälle rlivet ut innan man fyllt 65 år, och är man ung är det bra att veta att en barnförsäkring oftast slutar gälla när man fyllt 25 år.

Hur skapar man ett bra och heltäckande försäkringsupplägg?

- Många kunder som jag träffar känner en oro över att inte vara rätt försäkrade. Mitt tips är då att du bokar in en kostnadsfri trygghetskoll hos oss. Trygghetskollen är ett unikt verktyg som vi använder oss av där vi tar fram ett individanpassat skydd utifrån din livssituation. För att göra det bokar du in ett möte med oss, digitalt eller fysiskt beroende på vad som passar dig bäst. Mötet tar cirka en timma och du behöver lämna en del uppgifter så som arbetssituation, inkomst och familjesitution. För dig som kund krävs inga förberedelser, du kan dyka upp som du är så sköter vi resten. När du lämnat dina uppgifter faller det ut i ett försäkringsförslag som du får ta ställning till.

Vad finns det för fördelar med att samla sina försäkringar?

- Jag skulle säga att det ofta blir ett bra innehåll och helhetsupplägg om du väljer att samla dina försäkringar. Det blir enkelt att få en bra överblick över sitt försäkringsinnehav. Det är även bra ur en ekonomisk aspekt eftersom du ofta får olika rabatter om du väljer att samla försäkringarna på ett och samma ställe.