Hej och grattis till din nya tjänst Tobias. Hur känns det?

- Det känns jättebra! Jag drivs av utmaningar och att utveckla mig själv både som privatperson och inom min yrkesroll, och jag hoppas och tror att min nya tjänst kommer utveckla mig på båda plan. Det ska också bli väldigt kul att få arbeta mer med spara- och placeradelen som är ett eget personligt intresse jag har även utöver min yrkesroll, och som jag lägger ner mycket tid på för att kunna hålla mig uppdaterad. Det känns väldigt inspirerande att jag ska få arbeta med kollegor som delar samma intresse som mig.

Vad är det som gör spara- och placeradelen så intressant?

- Jag tycker främst det är kul att se vad pengar kan göra över tid. Det kan skapa en trygghet i ens privata liv och ett lugn i vardagen när till exempel räntor går upp. Har man en bra struktur kring buffert, långsiktigt sparande och ett lite kortare sparande så behöver man inte känna sig stressad. Det kan påverka ens mående på ett mycket positivt sätt.

Vad ser du mest fram emot i din nya roll?

- Framför allt att få träffa kunderna och få höra deras framtidsplaner och tankar, och på så sätt kunna lägga upp ett sparande som förhoppningsvis gör att de når sina mål. Jag tror på kundmötet och tycker också det är väldigt roligt eftersom jag är en mycket social person. Det är med stor ödmjukhet jag tar jag an den här utmaningen, men jag hoppas kunna bidra med mycket till mina framtida kunder som jag redan nu har börjat ta kontakt med. Målet är självklart att alla mina kunder ska bli så nöjda som möjligt.

Och till sist, vad gör du när du inte är på Varbergs Sparbank?

- Jag är innebandymålvakt i Partille Innebandyklubb så jag får säga att det är på innebandyplanen som jag lägger den största delen av min lediga tid. Jag är väldigt sportintresserad över lag och har alltid hållit på med idrott. Det är en stor och viktig del utav mitt liv!

Tack för pratstunden Tobias. Vi önskar dig stort lycka till i din nya tjänst!