Testa SUP i Varberg

SUP, ”stand up paddling”, tar världen med storm och det är inte svårt att förstå varför. Den stabila brädan passar alla åldrar och helt plötsligt har du utflyktsmålet precis runt knuten. Paddla en sväng med familjen på havet, ge dig ut på långtur längs någon av Hallands åar eller surfa i småvågorna utmed stranden. Uthyrning av SUP-brädor finns på flera ställen i Varberg och Halland.
Här är ett förslag i Varberg

Bestig Hiaklitten i Halland.

Hiaklitten är ett populärt besöksmål i Åkulla bokskogar och bjuder på vidunderlig utsikt över skog och sjö. Hela rundan är 5,5 kilometer lång och har en totalt stigning på 250 höjdmeter. Vandringsleden, som mycket väl kan vara en av Hallands tuffaste, slingrar sig genom härlig bokskog och leder upp på totalt 5 kullar.
Läs mer om Hiaklitten

I den berömde astronomens spår på Ven

Den lilla ön Ven är endast en mil i omkrets och ligger mitt i Öresund mellan Danmark och Skåne. Astronomen och adelsmannen Tycho Brahe byggde under slutet av 1500-talet ett astronomiskt observatorium på ön. Brahe var en stjärna(!) inom sitt område och han gjorde upptäckter som ligger till grund för hur vi ser på världen idag.
Besök ön och hans muséum för att ta reda på mer

Semesterlivet på två hjul i Västsverige

Hav, sjöar, berg och skogar. I Västsverige finns det mängder av alternativ för den som vill ta sig fram i lagom takt på två hjul. Cykelsadeln kan också vara basen för en ö-luff i Bohusläns skärgård.
Mer information inför cykelturen

130 mils skånsk vandring

Från kust till kust, från nord till syd, kort eller långt, med eller utan övernattning. Alternativen är många om du väljer att semestra tillsammans med Skåneleden. Om du har svårt att välja finns det förslag på vandringar på Skåneledens hemsida.
Läs mer här