Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Tips för att minska dina månatliga kostnader!

Idag delar våra privatrådgivare Maria och Nicolas med sig av sina bästa tips för dig som ska köpa, sälja – eller har – en bostad och vill få ner sina kostnader.

  • Kontakta en mäklare i god tid om du funderar på att sälja. Det en bra idé att börja planera affären ungefär ett år i förväg. Som säljare kanske man får sänka sina förväntningar på vad man kan få för sin bostad just nu. Har man bott länge i huset har det sannolikt skett en rejäl värdestegring, men har man köpt dyrt kan det vara svårare att få tillbaka pengarna just nu.
  • Ansök om ett lånelöfte först så du får koll på vad du kan köpa utifrån den ekonomi du har. Om du är köpsugen är det en bra idé att gå på en del visningar redan innan det är skarpt läge för att skapa sig en bild av vad man får för pengarna. Du ansöker enkelt om ett lånelöfte via vår internetbank eller på plats hos oss.
  • Det finns flera sätt att sänka dina befintliga boendekostnader. Det kan bland annat vara att se över sitt värmesystem, installera solceller, eller göra andra renoveringar som kan skapa lägre kostnader för driften. Hos oss har vi olika låneprodukter och du får gärna boka in ett möte med oss så kan vi tillsammans komma fram till vad som passar dig bäst.
  • Ett annat sätt att få ner boendekostnaden kan vara att skriva om sina lån. I vissa fall är bundna räntor lägre än rörliga, så känner du dig orolig kan det vara möjligt att binda vissa lån med långa löptider. Det skapar trygghet när man vet exakt hur mycket lånet kommer att kosta och gör det enklare att planera sin ekonomi.
  • Gör en budget för att få kontroll på din ekonomi, och gå igenom dina kostnader, avtal och streamingtjänster. Kanske finns det något du kan omförhandla eller säga upp?
Maria och Nicolas.

Boka tid för att prata ekonomi!

Vill du ha hjälp med din ekonomi och dina räntor? Boka tid hos din rådgivare eller via Telefonbanken 0340-66 60 00