Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

”Detta är veckans höjdpunkt!”

SPF Lindberga har fått bidrag från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen för att kunna anordna ”Dans för 60 plus” i Tofta Bygdegård. Varje fredag dyker det upp runt 115 danssugna seniorer för att dansa foxtrot och bugg, men framför allt för att få njuta av gemenskapen och få träffa nya människor!

Hej Rustan, medlem i SPF Lindberga och danskommittén. Berätta – vad är dans för 60 +?

- Trivseldans kallar vi det, och det kommer båda par och singlar i åldrarna 60-93 år för att dansa Foxdrot och Bugg. Man är givetvis välkommen om man är under 60 också, men är man mycket yngre har man kanske inte lika roligt som vi andra. Vi i den här åldern är födda på dansgolvet och nu för tiden finns det inte så många andra som dansar just så som vi gör. Nästan alla som kommer hit är duktiga dansare och har hållit på med det sedan sin ungdom, så man kan säga att det är hög nivå på dansandet här i bygdegården. Vi startar kl 18:30 och sedan håller vi på till 22:00. Däremellan har vi 30 minuters fikapaus där alla får ta med sig eget kaffe och det man vill fika. Vi har också olika orkestrar som spelar varje i gång. Idag är det ”Hedins” som är här och spelar härlig musik så som ”Leende guldbruna ögon” ”I varje andetag” och ”Regn i mitt hjärta”. Det är goa låtar att dansa till.

Ni har fått bidrag av Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen. Vad har ni använt bidraget till?

- Vi har fått 20 000 kronor till materiella kostnader som behövs för att kunna anordna danserna här i Tofta Bygdegård, samt till hyran för bygdegården. Bidraget finansierar även de olika orkestrar som spelar här.

Vad betyder bidraget från Varbergs Sparbank för er?

- Det betyder att det blir fortsatt dans - och det är vi väldigt tacksamma för. Utan bidraget hade vi fått lägga ner alltihop och det hade varit väldigt tråkigt. Detta gör det möjligt för många seniorer att få komma ut och träffa folk!

Hur idén fram att börja anordna trivseldansen?

- SPF Lindberga började anordna trivseldansen redan år 20000 så de har hållit på i över 20 år. Det är väldigt roligt att det kan få fortsätta och att intresset finns kvar bland seniorer. Jag var inte med när detta startades upp, men jag vet att tanken var att man ville utöka aktiviteterna och få motion bland seniorerna. Det fanns bara boule, bowling och mattcurling som inte är så ansträngande aktiviteter – och man ville få in något mer flås.

Vad är det bästa med dansen?

- Det är gemenskapen. Att få träffa alla goa dansare och kompisar som delar samma intresse för dansen. Det är ett väldigt bra sätt att komma ut och träffa nya människor om man bor ensam. Vi i danskommittén tycker det är viktigt att alla som kommer hit få vara med och dansa så ser vi att någon är ny eller har suttit länge så försöker vi alltid att bjuda upp den. Detta är veckans höjdpunkt!

Rustan Carlsson, medlem i SPF Lindberga och danskommittén.

Vårt bidrag till SPF Lindberga

SPF Lindberga har fått ett bidrag på 20 000 kronor av Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen för att kunna anordna "Dans för 60 plus". Bidraget har finansierat lokalhyra, samt band.