Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

"Vi vill inviga solcellerna med att arrangera Horredscupen på egenproducerad el."

Nu framtidssäkrar Horreds IF sin klubbstuga! Nu monteras solceller finansierade av oss på Varbergs Sparbank genom Sparbankskilowatten. Ett steg i rätt riktning för en mer hållbar framtid, menar Emil Olsson, ordförande i föreningen. 

Hur kom ni på idén att montera solceller på er klubbstuga?

- Vi fick tips om Sparbankskilowatten där man kunde söka 250 000 kr för solceller och kände direkt att nu ska vi passa på! Det är alltid väldigt enkelt och smidigt att söka bidrag från Sparbanken, vilket uppskattas när man är en ideell förening och vill lägga sitt engagemang på att förbättra föreningslivet. Tidigare har vi fått bidrag från banken för renovering av våra omklädningsrum och klubbstuga, fotbollsmål, robotgräsklippare och nu då solceller, vilket vi är otroligt tacksamma för.

Hållbarhet! Varför är det en viktig komponent i föreningslivet?

- Hållbarhet för oss är dels den miljömässiga delen. Det är barn och ungdomar vår förening är satt att gynna och då känns det självklart att göra val som gynnar framtiden och planeten. Ekonomisk hållbarhet är också en viktig aspekt – att vi som förening kan överleva på sikt. Får vi ett överskott för att vi betalar mindre i el, så kan vi snabbare nå upp till fler av FN:s globala mål. Solceller är ett stort steg för att kunna driva vår fotbollsverksamhet med ekonomisk trygghet och på ett mer hållbart vis.

Hur ska ni inviga solcellerna?

- Vi hoppas inviga solcellerna med att genomföra Horredscupen på egenproducerad el i år. En helg där vi faktiskt dubblar befolkningsmängden i Horred och aktiverar över 1 000 ungdomar. En bättre solcellsinvigning går väl knappas få än att se framtidens förmågor lira fotboll på grön, hållbar el?

Vad betyder bidraget från Varbergs Sparbank?

- Det betyder det ju allt att det finns en Sparbank som värnar lokalsamhället. Jag tänker ibland på det när jag ser bostadsannonser för våra trakter och att de flesta har med bilder på vår fotbollsplan och Horreds idrottshall. Det visar att ett rikt föreningsliv, välskötta föreningar och gemensamma ytor är värdehöjande för oss alla. Därför är jag glad att Sparbanken håller fast vid visionen och fortsätter satsa på det lokala föreningslivet – det bidrar till levande lokalsamhällen!

Emil Olsson, ordförande Horreds IF

Våra bidrag till Horreds IF

2022 Solceller

2020 Två 11-mannamål

2019 Renovering av omklädningsrum

2017 Robotgräsklippare

2015 Renovering klubbstuga