Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Ingemar och Daniel från Positiva Tvååker.

”Vi tror och hoppas att det här kommer gynna Tvååker och bygdens trevnad”

Genom ett bidrag från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen Varberg, blev drömmen om en naturplats i Tvååker möjlig för föreningen Positiva Tvååker. I detta nu håller ”Naturplats Tvååkers Mosse” på att växa fram.

Hej Daniel, medlem i Positiva Tvååker. Var befinner vi oss just nu och vad händer här?

- Vi befinner oss på Brogårds del av äldre tiders torvmosse, sydöst om Tvååker, och här arbetar vi med etapp 1 i projektet ”Naturplats Tvååkers Mosse”. Vi håller just nu på att anlägga en stor och en liten våtmark.

Berätta om projektet!

- Planen är att det här ska bli ett område som bland annat kan bidra till biologisk mångfald, såväl som erbjuda naturnära upplevelser för traktens invånare. Det kommer finnas ett promenadstråk, badplats, utkikstorn och informationsskyltar om platsens historia. Vi ser framför oss hur man packar ner grillkorv i väskan, tar en promenad hit och slår sig ner och grillar korven en härlig sommarkväll. Vi tror och hoppas att det här kommer gynna Tvååker och bygdens trevnad.

När beräknar ni vara färdiga?

- Hela projektet är beräknat att vara klart 2026. Då kommer vi ställa till med en riktigt härlig och stor invigning!

Ni har fått bidrag av Varbergs Sparbank för att finansiera detta stora projekt. Vad betyder bidraget för er?

- Det har varit helt avgörande för att detta ska bli möjligt. Vi är så tacksamma för att Varbergs Sparbank ger oss möjligheten att skapa detta fantastiska område som det förhoppningsvis kommer bli.

Vårt bidrag till Positiva Tvååker

Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen Varberg har lämnat ett bidrag på 1,5 miljoner till Positiva Tvååker för att projektet ”Naturplats Tvååkers Mosse” ska bli möjligt.