Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

"Nu hoppas vi att klubbstugan ska få fortsätta skapa gemenskap i minst 50 år till."

Nu är renoveringsarbetet i full gång av OK Löftans klubbstuga i Stättareds magiska bokskogar. Genom ett bidrag Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen vill föreningen skapa förutsättningar för träning och gemenskap för kommande generationer. 

Hur kom det här fantastiska huset i klubbens ägo?

- Det var Frillesås bandy och OK Löftan som startade upp den här klubbstugan tillsammans. Den ligger ju helt magiskt precis här vid Lillesjön omgiven av bokskogar. Historiskt så har Frillesås bandy spelat sina matcher här på sjön innan de bytte hemmaarena till Sjöaremossen. OK Löftan har genom alla tider anordnat orientering på sommarhalvåret och längdskidåkning på vinterhalvåret. Än idag sköter vi som förening skidspåren som är öppna för allmänheten på vintern och elljusspåret är belyst så det går att nyttja slingan året om för både löpning och skidåkning.

Varför sökte ni bidrag för renovering av klubbstugan från Sparbanksstiftelsen?

- Klubbstugan var i stort behov av en rejäl uppfräschning för att passa vår verksamhet som den ser ut idag. Vår ungdomssektion växer snabbt, vilket gör att vi blir för trångbodda och köbildningen efter träningarna har gjort att många valt att åka hem direkt efter träningspasset. Vi är en familjeförening som värdesätter både träningstiden tillsammans och den gemenskap som blir efteråt genom fika och häng med kompisar. Där är klubbstugan ett viktigt nav för vår verksamhet! En härlig gemenskap över alla åldrar gör att fler fortsätter att orientera genom hela livet.

Vad är det ni gör i stugan just nu?

- Efter flera års stötande och blötande landade vi i att renovera den befintliga stugan i stället för att bygga ut. Nu förändrar vi planlösningen för att få till bättre omklädningsrum med större duschutrymmen. Vi förbättrar också våra gemenskapshetsytor med nytt kök och en mer öppen planlösning för samlingsrummet. Vi medlemmar gör så mycket av renoveringen som vi kan själva. Just nu förbereder vi för mattläggare och är i full gång med att kapa bort gamla trösklar. Sedan är det mycket spacklande och slipande för att snart kunna sätta ny väggväv på alla ytskikt. Vi började med rivningen i april och hoppas att renoveringen står klar i december. 

Hur ska ni inviga stugan när den står klar?

- Vår målsättning just nu är att få fira in vår nya föreningsstuga vid klubbens årliga evenemang ”Skinkcupen” som äger rum i december. Det hade varit ett fantastiskt tillfälle att få sammanfatta den här resan vi gjort tillsammans för att få detta till stånd. Då har vi en orienteringstävling och även andra festligheter som lotterier där vinnaren kammar hem en julskinka. Det hade varit fint att få samlas inne då och njuta av det vi åstadkommit!

Vad betyder bidraget från Varbergs Sparbank för er förening?

- Vi känner oss väldigt tacksamma för att Varbergs Sparbank finns och gör så mycket för idrottsrörelsen genom sådana här bidrag! Vi har inte den mängden tillgångar för att kunna genomföra en så här pass omfattande renovering och ett sådant här bidrag ger oss utrymmet att fortsätta satsa vår egen ekonomi på våra ungdomar och deras utveckling. Det sporrar också oss som engagerar oss i byggnationen helt ideellt. När vi själva var yngre fanns det äldre som slet för att skapa bra förutsättningar för oss och nu får vi ge det tillbaka till kommande generation. För oss ger ett sådant här bidrag mycket arbetsenergi och nu hoppas vi att stugan ska få fortsätta skapa gemenskap i minst 50 år till.

Magnus Johansson (vice ordförande), Jeanette Blom (ordförande) och Bengt-Göran Nilsson (stugvärd).

Vårt bidrag till OK Löftan

OK Löftan är en orienteringsklubb med 250 aktiva medlemmar. 90 av dem är barn och ungdomar under 18 år. Varbergs Sparbank har genom Sparbanksstiftelsen bidragit med 75 000 kr till ombyggnad av föreningens klubbstuga. Föreningen växer och behöver bättre utrymmen för att kunna utvecklas vidare.