Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

”Vi är tacksamma över bidraget från Sparbanken som hjälper oss att främja det lokala musiklivet”

Pop Up Varberg vill utveckla Varbergs musik- och kulturliv under vinterhalvåret genom att anordna konserter och spelningar. I kombination med det vill de även ge lokala musiker chansen att visa upp sig, och möjligheten för ungdomar att köpa biljetter till rabatterat pris. Allt det här har blivit möjligt tack vare ett bidrag från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen.

Hej Jon. Berätta – vad är Pop Up Varberg?

- Pop Up är en ideell förening som drivs av mig, Jon Skoglund, och min kollega Johan Forshufvud. Vi startade föreningen i början av 2023 med syfte att arrangera spelningar och konserter i Varberg under vinterhalvåret - och på så sätt hålla i gång kulturlivet året runt. Vi anordnade en konsert den 26 oktober, och har två planerade i början av 2024. Vi har valt att paketera konserterna och göra det till en happening med att bjuda in till en AW innan varje konsert, denna säsong kör vi samarbete med Lokalen.

Vad har ni fått bidrag av Varbergs Sparbank till?

- Vi sökte bidrag för att kunna främja det lokala musiklivet genom att bjuda in en lokal artist till AW:n som vi kör innan konserten. Artisten får spela under AWn när folk minglar och hen får även ersättning för det via pengar från stipendiet. Vi sökte även bidrag för att kunna erbjuda ungdomar att köpa biljetter till rabatterat pris. Plånboken är inte så stor i studietiden och vi vill främja musik för unga och att de får möjlighet att hitta på saker utan att bli hämmade av priset.

Vad har ni för konserter bokade den här vintern?

- Vi hade vår första konsert den 26:e oktober med Jonathan Johansson och den blev slutsåld vilket är fantastiskt roligt. Den 23 februari har vi vår nästa konsert med Alba August och den 15 mars gästas vi av Tomas Andersson Wij. Vi har förhoppningar om att de två kommande konserterna kommer bli lika populära som den senaste.

Vad har ni fått för respons sedan den första konserten?

- Vi har enbart fått positiv och uppmuntrande respons – både i sociala medier och fysiskt. Vi släppte biljetterna till Jonathan Johansson i somras och de sålde slut snabbt vilket påvisar stort intresset. AW:n som vi anordnade var också väldigt uppskattad och vi har fått till oss att det var helheten som var bra. Man gillade kombinationen av en AW och en konsert.

Vad betyder bidraget från Varbergs Sparbank för er?

- Vi tycker det är jättekul att kunna involvera lokala musiker som får chansen att spela och visa upp sig - och att de även kan få ersättning för det. Vi är även väldigt glada över att vi kan erbjuda ungdomar att gå på konserterna till ett billigare pris. Det är viktigt att det finns saker att göra för ungdomar på vintern här i Varberg. Vi är tacksamma över bidraget från Varbergs Sparbank som möjliggör båda delarna ovan.

Jon Skoglund och Johan Forshufvud. Fotograf: Petter Boström

Vårt bidrag till Pop Up Varberg!

Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen har lämnat ett bidrag till Pop Up Varberg för att de ska kunna erbjuda rabatterade konertbiljetter till ungdomar i Varberg.