Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

”Det är fantastiskt att få se eleverna stå framför publiken och få den uppskattning de verkligen förtjänar”

Den 26:e januari var det äntligen dags för premiären av årets PS-musikal "All shook up" på Varbergs Teater. Och i år har musikalens scenografi kunnat byggas upp med en LED-skärm tack vare ett bidrag från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen.

Hej Torbjörn, regissör av PS-musikalen. Vad har ni fått bidrag till från Varbergs Sparbank?

- Utöver vårt årliga bidrag från Sparbanken till PS-musikalen så har vi i år fått ett till att köpa in en LED-skärm som kommer göra underverk för oss. Ett stort problem för oss de senaste åren har varit all scenografi som tillverkas till en viss musikal och som tyvärr inte går att återanvända och tvingas slängas. Men tack vare den här LED-skärmen kan vi bygga upp vilka scenmiljöer vi vill och som vi sedan kan återanvända, vilket är helt fantastiskt. Det kommer gynna både miljön och ekonomin, och det kommer räven vara mer tidseffektivt för oss som jobbar med musikalen. Det här är en helt fantastisk teknik!

Berätta om årets musikal!

- I år kör vi All Shook Up med musik från Elvis. Det är en musikal som går i 50-talstema med en blandning av andra stora musikaler. Den har influenser från bland annat Footloose och Grease. Det är lättsmält rock & rollmusik kan man säga.

När började arbetet med musikalen?

- Det praktiska arbetet började ungefär en månad in på höstterminen. Anledningen till att vi inte sätter igång direkt är för att vi vill ge förstaårseleverna en chans att komma in i skolarbetet först, och även att de ska få reda på att musikalen finns över huvud taget. I tankarna har vi dock varit igång ännu längre. Direkt när föregående års musikal var över så började vi diskutera kommande musikal. Det är en hel del rättigheter som måste gås igenom så det är viktigt att börja i tid.

Vad var höjdpunkten på premiären?

- Det mest fantastiska är helt klart att få se eleverna stå framför publiken och få den uppskattning de verkligen förtjänar. De har kämpat och repat länge och att få ta del av deras glädje och energi på scenen är oslagbart.

Vad betyder bidragen från banken?

- Det årliga bidraget som vi får från Sparbanken är ofantligt viktigt för själva driften och genomförandet av musikalen. Det är stora kostnader att dra runt ett sådant här projekt. Och gällande bidraget till LED-skärmen så kan man kalla det för ett framtidssäkrande. Om vi tänker hållbarhet så är det bidraget otroligt viktigt. Vi är väldigt tacksamma för båda bidragen som hjälper oss att ta PS-musikalen till nya höjder.

Torbjörn Svahn, regissör av PS-musikalen.

Vårt bidrag till PS-musikalen!

Vi på Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen lämnar sedan flera år tillbaka ett årligt bidrag för själva driften och genomförandet av PS-musikalen. I år har vi även lämnat ett bidrag till en LED-skärm, som kommer användas till att bygga upp scenmiljöer som sedan kan återanvändas.