Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

"Det bästa med vår förening är den familjära känslan som vi har här!"

Med bidrag från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen har Rolfstorps GIF gymnastik fått möjlighet att köpa in nya tävlingsdräkter till sin tävlingssektion, som kommer invigas redan i augusti när det är dags för tävling. Det kommer förhoppnings skapa förutsättningar för ännu mer gemenskap, samhörighet och lagkänsla i föreningen.

Hej, vad har ni sökt bidrag för från Varbergs Sparbank?

- Vi sökte bidrag för att kunna köpa in nya tävlingsdräkter till vår tävlingssektion. Vår verksamhet har ökat i medlemsantal det senaste, och även vår tävlingssektion vilket vi tycker är jätteroligt. Vi behövde därför komplettera med fler dräkter. Och dräkterna vi hade innan hade utgått så det gick inte att endast komplettera med fler dräkter utan vi behövde köpa in helt nya till hela sektionen. De nya dräkterna kommer vara svarta och röda och kommer invigas i augusti när vi är på tävling.

Vad det här betyder bidraget för er som förening?

- Det betyder jättemycket för oss! Det betyder att alla får ha samma dräkter och samma möjligheter. Det skapar en känsla av samhörighet och lagkänsla när alla är likadant klädda när vi åker i väg på tävling till exempel. Det tycker vi är viktigt! Det betyder även att vi som förening har möjlighet att låna ut dräkter till våra medlemmar vilket gör att de slipper betala en avgift. Vissa föreningar har att man får hyra och betala sin dräkt, men inte vi. För oss är det viktigt att alla ska kunna vara med och man ska inte behöva hoppa över saker för att man inte har råd. Det går även hand i hand med hela föreningens motto, att alla ska kunna vara med och vara välkomna.

Berätta lite kort om er förening!

- I hela Rolfstorps GIF är vi ungefär 400-500 medlemmar och i gymnastiksektorn är vi i dagsläget cirka 200. Vi är en förening som har vuxit mycket det senaste vilket är fantastiskt kul! I vår tävlingssektion är vi cirka 70 personer, och även där har vi vuxit mycket det senaste. Vi har dock givetvis inget tävlingskrav, utan för oss är det viktigt med rörelse, gemenskap och att man har roligt. Vill man tävla är det endast ett plus. Vi är främst en förening med barn- och ungdomar, men vi har något för alla. Vi har till exempel en yogagrupp, en gubbgympa-grupp och en grupp där föräldrar och småbarn tränar tillsammans. Rolfstorps GIF firar även 90 års-jubileum i år!

Kul! Hur ska ni fira ert 90 års-jubileum?

- Det är stort så vi känner att detta måste vi givetvis fira! Vi kommer anordna en jippodag för hela föreningen på Gunnevi (vår fotbollsplan) den 19 juni. Det kommer hända en hel del roliga saker under dagen, och bland annat kommer vi i gymnastiken göra en uppvisning. Då kommer vi visa upp lite olika hopp och saker vi har tränat på under året. Vårt damlag i fotboll kommer även spela en match en match under dagen, och sen står även lite annat smått och gott på agendan. Det är en dag som vi ser fram emot!

Slutligen, vad är det bästa med att få tillhöra Rolfstorps GIF?

- Det bästa med klubben är den härliga familjära känslan som vi har här! Vi har en stor bredd på alla våra grupper, vilket gör att det finns något för alla. Hit ska alla känna sig välkomna! Vi har också en massa fantastiska ledare här och många av de har varit aktiva i flera år. Det finns många som vill ställa upp och engagera sig i vår förening. Det känns fint och viktigt. Vi vill också lyfta upp att det är positivt att det finns gymnastik tillgängligt ”ute på landet” och inte bara inne i stan. Det gör att fler barn och ungdomar har möjlighet att vara med eftersom det inte blir så lång restid och inte lika mycket pusslande för föräldrarna. Det känns viktigt att det ska finnas möjlighet till att utöva sina aktiviteter även här på ”landet”.

Vårt bidrag till Rolfstorps GIF Gymnastik

Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen har lämnat ett bidrag på 45 000 kronor till Rolfstorps GIF Gymnastik. Bidraget har finansierat inköp av nya tävlingsdräkter.