Hoppa till textinnehållet

"För eleverna kan bidraget göra skillnaden att man vågar satsa sin konstform."

I trapphuset ekar ljudet av springande fötter. På fyra våningsplan pågår sorlet från lektioner i uppåt 40 ämnen och varje vecka strömmar 1300 elever genom verksamheten. Sedan 2016 bidrar Sparbanksstiftelsen med årliga stipendier till Kulturskolans elever, för att unga i Varberg ska känna sig uppmuntrade att vilja utvecklas.

Mer om vårt bidrag till Kulturskolan

Sedan 2016 lämnar vi årliga bidrag till Kulturskolans stipendieverksamhet för att fler barn och ungdomar ska uppmuntras att fortsätta med sin konstform. Vi tror att kulturens roll i samhället spelar en vikig roll. Vi vill vara en långsiktig partner så att barn och ungdomar får motivation till att fortsätta. Sedan 2018 ger vi därför ett återkommande bidrag om 200 000 kr per år som fördelas på cirka 15 stipendiater.

Möt två stipendiater

"Det var en musiker i hemvärnets musikkår Halland som sålde sitt instument till mig."

Att köpa ett eget instrument är en dröm för många på Kulturskolan. Martin Isaksson är en av årets stipendiater där drömmen gick i uppfyllelse.

"Drejkursen gav mig en bättre teknik som har utvecklat mitt drejande mycket."

För Agnes Ederberg blev stipendiebidraget möjliggöraren till att fortsätta med det hon älskar över allt annat - drejning!

stipendier-kulturskolan