Hoppa till textinnehållet

Varbergs Sparbanks stöd till Röda korset möjliggör hjälpinsatser till äldre under Coronakrisen

Varbergs Sparbank har genom Sparbanksstiftelsen beviljat 300 000 kr till Röda korset Varberg för att lokalt samordna frivilliginsatser till att stötta äldre i Varberg med hjälpinsatser under Corona-krisen. Peter Björck, butikschef på Röda korset, menar att bidraget gör stor skillnad för att verksamheten ska kunna omfördela sina resurser till att fortsatt bedriva Second handbutik, men också ställa om till krisorganisation.

roda-korset-peter-bjorck

Mer om vårt bidrag till Röda korset

Med anledning av Coronapandemin stöttar Varbergs Sparbank Röda korset med 300 000 kr. Detta för att möjliggöra insatser för hjälpa människor som tillhör riskgrupper och som inte erbjuds hjälp av någon annan med t.ex. hjälp att handla livsmedel, apoteksvaror och socialt stöd. 

Möt två volontärer som gör skillnad

"Tacksamheten är stor och det är en underbar känsla att hjälpa till!"

Till vardags driver Josefine Gudmundson Clarion Hotel Fregatten i Varberg. Nu engagerar hon sig som volontär för att stötta och hjälpa äldre under Coronakrisen.

"Man känner verkligen att man gör konkret skillnad för någon annan."

Angkhana Yotsana kombinerar sin deltistjänst med att vara volontär hos Röda korset. Hon är en av många volontärer som nu går introduktionsutbildning för att möta äldre i Varberg.