Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Gert Karlsson och Jan-Erik Persson vid Tångabergs tennisbana.

Nyrenoverad tennisbana i Tångaberg

Omfamnade av susande skog och fågelkvitter gör vi ett besök hos Gert Karlsson och Jan-Erik Persson som för 40 år sedan tog både initiativ och privata lån för att möjliggöra en tennisbana i Tångaberg. Nu är banan åter i toppskick, genom ett bidrag från Sparbanksstiftelsen på 250 000 kr.
 

Hur kommer det sig att det blev en tennisbana just här?  
- Nu är det snart 45 år sedan vi tog initiativ till att bygga tennisbanan. Tennisen var högaktuell och vi var fem killar som lånade pengar på våra hus för att finansiera bygget av banan. På den tiden kostade det 30 000 kr och sedan sköt både vi själva och bygden till med ett otroligt ideellt arbete för att få banan till stånd. Folk ställde upp med allt från mantimmar till att låna ut maskiner gratis för att vi skulle få en tennisbana i Tångaberg.

Hur kom det sig att ni sökte bidrag från Sparbanksstiftelsen och vad har ni använt bidraget till?

- Grusbanor kräver mycket underhåll och banan har med åren blivit i dåligt skick. Vi var helt överens i styrelsen om att vi var beredda att satsa ideell tid på att renovera banan om vi lyckades lösa finansieringen. Vi skickade in en ansökan till Sparbanksstiftelsen och fick 250 000 kr beviljat. Den största kostnaden har varit att rusta upp själva banan och ytskiktet. Vi har också gjort plattsättning runt banan, köpt ett nytt nät, bänkar och lite verktyg. Nu skulle jag säga att det här är traktens bästa grusbana!

Vad betyder det för er att få ett sådant bidrag? 

- Det betyder jättemycket och är ett lyft för hela Tångaberg! Det är grymt schysst att Varbergs Sparbank ställer upp i sådana här projekt. Vi känner oss glada att vi en bank i stan som gör så mycket för idrottslivet och föreningslivet. Vi som förening hade inte kunnat göra en sådan här stor ekonomisk satsning på egen hand.

Vad hoppas ni att en nyrenoverad bana ska få betyda för Tångaberg?

- Det byggs mycket norr om Varberg och Tångaberg som ort föryngras. Vi hoppas att tennisbanan blir en bra aktivitet för de som bor här och att man istället för att köra in till stan, kör upp i skogen här och njuter av en timma tennis. Banan har ett helt unikt läge, den ligger omsluten av skog och så här på försommaren går det inte spela tennis till ett vackrare ljud. Löven susar och fåglarna kvittrar mellan servarna. Och så ger skogen ett vindskydd som också är bra för spelet.

Har ni några invigningsplaner?
- Vi hoppas att vi ska kunna hålla någon slags invigning nu när Coronarestriktionerna förhoppningsvis släpper lite. Jag ser framför mig att vi bjuder hit några talanger från Varbergs Tennisklubb som spelar någon improviserad match. Och sedan blir det såklart grillad korv också - det hör till en invigning!

Hur gör man om man vill spela på banan?

- Hit är alla välkomna att spela. Det kostar 150 kr per timma och ett årsabonnemang kostar 1 000 kronor. Vi har även i år en nyhet med ett digitalt bokningssystem. Nu kan man sitta hemma i soffan och boka sin tennistid på www.tangabergstk.se och sedan komma in på banan med kodlås. Vi hoppas att vi genom sådana satsningar få fler som spelar här.

Vårt bidrag till Tångabergs TK

Genom ett bidrag från Sparbanksstiftelsen på 250 000 kr är nu Tångabergs Tennisbana åter i toppskick. Bidraget har finansierat nytt ytskikt, plattsättning, bänkar, nytt nät och verktyg inför renoveringen som genomförts av föreningen