Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

”Vårt huvudfokus är att skapa en härlig miljö för våra barn och ungdomar”

Genom ett bidrag från Varbergs Sparbank och Sparbanksstiftelsen har Varberg Vipers äntligen kunnat investera i en mjuksarg. Det har inte bara förbättrat träningen på isen utan även öppnat upp för bättre och mer effektiv träning för föreningens barn och ungdomar.

Hej Cimone. Berätta om bidraget ni fått från Varbergs Sparbank!

- Vi i Varberg Vipers har fått ett bidrag på 120 000 kr för att kunna köpa in en låg mjuksarg i skumgummi. Den används för att dela av ishallen, vid träningar, eller under cuper när flera lag spelar samtidigt. Vi har en liknande sarg sedan tidigare men eftersom vi har två ishallar behöver vi en till varje hall för att kunna maximera vår verksamhet. Vi köpte in den andra i våras och började använda den vid säsongstart. Vi har redan märkt en otrolig skillnad och det här kommer göra mycket för oss på sikt.

Vad finns det för fördelar med en sådan här sarg?

- Med två sargar kan vi effektivisera användningen av våra istider vilket möjliggör träning för flera lag samtidigt. Det är väldigt värdefullt för oss eftersom istiderna är begränsade. Nu kan vi även anpassa träningen på ett mer varierat sätt med olika stationer eftersom isen går att dela av. Det innebär mer träningstid för alla och ökad effektivitet i varje träningspass. Dessutom öppnar detta upp möjligheten att arrangera cuper och fler hemmamatcher för våra barn och ungdomar, vilket vi tycker är superkul och viktigt för deras utveckling och spelglädje.

Vilka är det som främst är i behov av sargen?

- Sargen används främst för våra barn- och ungdomslag. I hockeyskolan för de som är födda 2016-2017, samt till de fyra yngsta lagen där varje lag består av 20-25 barn. Till dessa är sargen optimal att använda på träningarna då det medför rotation för olika typer av övningar, vilket är nödvändigt när gruppen är så pass stor.

Vad betyder det här bidraget för er?

- Jättemycket! Vi vill säga ett stort tack till er och Sparbanksstiftelsen. Det här har öppnat upp otroliga möjligheter för oss – som hade varit omöjliga utan er hjälp. Responsen vi fått har varit fantastisk. Vi har bara hört gott från alla. Så varmt tack från hela föreningen inklusive barn, ledare och föräldrar.

Slutligen, vad ser ni fram emot under 2024?

- Vi är en liten förening i en liten stad där det primära målet är att satsa på våra barn och ungdomar. Vi vill vara en förening där de känner sig trygga och har roligt. Vårt huvudfokus är att skapa en härlig miljö för barn och ungdomar och det är det vi ska fortsätta med under 2024. Vi ska också fortsätta vårt arbete som vi bedriver för att få in fler tjejer i vår verksamhet. Vi har de senaste året gjort stora insatser för det och ser fram emot att ta det vidare.

Ben Game, ledare i Varberg Vipers.

Vårt bidrag till Varberg Vipers

Med hjälp av ett bidrag från Varbergs Sparbank genom Sparabanksstiftelsen har Varberg Vipers äntligen kunnat köpa in en låg sarg i mjuk skumgummi. Sargen används främst för att dela upp isen under träningar, matcher och vid cuper för mindre barn.