Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

”Vi tycker det är jätteroligt att vår förening hela tiden växer”

Varbergs Konståkningsklubb är en förening som växer så det knakar, och med det kommer behovet av att kunna erbjuda slipning av skridskor på plats för fortsatt utveckling och för att kunna behålla sina medlemmar. Med finansiering av Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen har de kunnat köpa in en slip till föreningen.

Hej Rebecka, ordförande i föreningen! Berätta om bidraget ni fått från Varbergs Sparbank!

- Vi har fått bidrag för att köpa in en slipmaskin för att kunna slipa våra konståkningsskridskor. För att göra det krävs en speciell slip och det finns tyvärr ingen i närheten som sysslar med det. I dagsläget behöver vi ta oss till Göteborg eller Halmstad för att få hjälp med slipningen. Det känns jättekul att vi nu kommer kunna utföra detta på plats hos oss i stället. Den är redan på väg och det är vi väldigt glada över för den kommer underlätta otroligt mycket för oss och vår förening!

Vad finns det för fördelar med att ni kan köpa in slipen?

- Det finns bara fördelar – och många också. Den största fördelen är att vi kan slipa skridskorna mer kontinuerligt och därmed minska skaderisken. Utan slipade och vassa skridskor kan åkarna inte göra alla moment och risken finns att de ramlar. Det blir också en miljö – och ekonomisk förbättring då åkarna slipper ta sig till Göteborg eller Halmstad för att få detta utfört. Förhoppningsvis gör detta att vi kan behålla åkarna eftersom allt finns på plats här hos oss.

Hur många skridskor har ni som ska slipas?

- Alla våra åkare har sina egna skridskor och vi är i dagsläget 250 medlemmar. Det gör att 250 skridskor ska slipas flera gånger per år. Så det är en hel del. Vi blir hela tiden fler och fler medlemmar också. Bara nu i vår har vi fått 40 nya medlemmar!

Vad tror du det är som gör att ni lockar så mycket nya medlemmar?

- Jag tror att fler och fler äntligen har fått upp ögonen för att vi faktiskt finns här i Varberg. Vi har ju inte funnits så länge, utan sedan 2015 och vi har behövt bygga upp hela föreningen från grunden. Nu har vi en stabil tränarbas med kunniga och duktiga tränare och många åkare, och det gör att ordet sprider sig. Det pratas i skolan med vänner, vilket gör att fler blir intresserade av att testa på konståkning. När det de senaste vintrarna har varit kalla så känns det som att det gett oss en skjuts också. Många av våra åkare har åkt på havet och vallgraven och då har folk sett det och själva blivit nyfikna. Vi tycker det är jätteroligt att vår förening hela tiden växer!

Slutligen - vad betyder det här bidraget från banken för er?

- Bidraget har varit helt avgörande för att vi ska kunna köpa in slipen. Vi hade helt enkel inte haft möjlighet till det annars. Vi är så glada och tacksamma över att vi fått hjälp med det här inköpet i stället för att föreningen skulle behöva spara i flera år!

Vårt bidrag till Varbergs Konståkningsklubb

Med hjälp av ett bidrag från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen har Varbergs Konståkningsklubb äntligen kunnat köpa in en slipmaskin för att föreningen ska kunna slipa sina konståkningsskridskor.