Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

"Motorcross är en fantastisk familjesport!"

Ute på Annebergsbanan hos Varbergs Motorklubb är renoveringen och moderniseringen av motorcrossbanan i full gång! Med ett bidrag på 150 000 kronor från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen är banan snart i toppskick igen. Vi får en rundtur av Peter Hallen Fagerberg och Lars Johansson som stolt visar upp banan som fyller hela 70 år i år!

Vad har ni fått bidrag för från Varbergs Sparbank?

- Vi har fått flera bidrag av Sparbanksstiftelsen under åren, bland annat till renovering av köket i vårt klubbhus. Jag måste säga att just det har blivit fantastiskt bra och de har även de som lagar maten uttryckt. Vi har även fått bidrag till att renovera vår kontorsdel så de blivit modernt utrustat med rubb och stubb, så som det ska vara. Och för det senaste bidraget ska vi bland annat köpt in en ny startgrind. Den vi har nu har vi haft i 20 år så det är hög tid att byta ut den. Vi håller också på med en stor renovering och ombyggnad av vår motorcrossbana för bidraget. Det är mycket som vi ska göra och det är långa leveranstider av vissa saker så vi räknar med att ha allt klart till våren 2023.

Var är ni just nu i renoveringen och ombyggnaden?

- Just nu har vi precis renoverat färdigt själva banan så vi kan fortsätta köra på den även om hela ombyggnaden inte är klar än. Vi ska ha besiktning av banan om två dagar och räknar med att vara igång och köra om en vecka igen! Vi håller även i detta nu på att göra ett tak som vi har över vår waitingzoon. Det är där man står när man väntar på att få starta, och det är inte jättekul att stå där om det regnar till exempel.

Hur ska ni fira när allt är klart? Ska ni ha en invigning?

- Nej, det blir nog faktiskt inte så. Den här banan fyller 70 år i år så vi ska anordna ett riksmästerskap för veteraner på kristihimmelsfärdsdag. Vi räknar med att det kommer vara cirka ett 100-tal gamla motorcyklar från 50-talet och fram till modern tid. Så istället för invigning blir det stort firande av banans födelsedag istället!

Vad betyder det här bidraget för Varbergs Motorklubb?

- Vi är väldigt tacksamma för de stödet vi fått från Sparbanksstiftelsen genom åren. Det har varit oerhört betydelsefullt för oss. Det är mycket som vi inte hade klarat av att reda ut utan den hjälpen, och saker och ting hade förfallit skulle jag tro. Just det senaste bidraget betyder även det såklart mycket eftersom det gör att vi kan rusta upp vår bana och få den så som vi vill ha den. Precis som med en fotbollsplan så behövs gräset fixas med jämna mellanrum, och det är samma sak med en motorcrossbana. Rent träningsmässigt så är starten viktig och den nya grinden blir därför väldigt viktig för oss. Grinden som vi har nu är väldigt tung och otymplig och vi behöver vara fyra personer för att få upp den varje gång. Med den nya kommer vi endast behöva trycka på en knapp så går den upp av sig själv. Det blir en stor arbetsmiljöförbättring!

Slutligen, varför ska man hålla på med motorcross?

- Det finns två stora anledningar till att man ska göra det! Det ena är självklart att körningen är så kul. Det andra är att motorcross är en fantastisk familjesport. Barn upp till 16 år måste alltid ha med sig föräldrar både på tävling och träning. Det gör att man ofta packar in hela familjen i bilen och åker iväg på tävling en hel helg. På plats parkerar man sig i en depå och då kan det komma en familj från Norrland eller Gotland till exempel och ställa sig. Det är alltid kul att träffa nya människor och det är en väldigt gemytlig stämning i depåerna!

Peter Hallen Fagerberg och Lars Johansson.

Vårt bidrag till Varbergs Motorklubb

Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen har lämnat ett bidrag på 150 000 kronor till Varbergs Motorklubb. Bidraget går till inköp av en ny startgrind, samt till upprustning och modernisering av deras motorcrossbana.