Hej Johan och Jon Dovemark! Vad är alla dessa kullar som börjar poppa upp?

- Vi bygger dirthopp, för att utveckla ungdomarnas och hela föreningens hoppteknik! Det kommer bli fyra hopplinjer med olika svårighetsgrad - från barnhopp till riktigt tekniskt, svåra hopp. Precis som i ett liftsystem så kommer det finnas grön, blå, röd och svart hopplinje där tanken är att man ska börja ta de mindre hoppen för att sedan kunna växla upp allt eftersom man blir bättre tekniskt. Tack vare denna satsning har vi nu möjlighet till alla mountainbike-grenar i vår förening, vilket känns otroligt kul!

En del av banan kommer byggas i mer organiskt material – varför då?

- Det finns en stor social hängkultur i dirt. Man kommer till parken, drar någon linje, kollar på någon kompis och kör igen! Här är man inte för att få maxpuls utan för att få maximalt utbyte med sina kompisar. I communitykänslan finns också en kreativ kultur där man ses och bygger om hopplinjerna. Därför kommer blå och röd led byggas i mer organiska material, för att vi också ska kunna erbjuda två mer kreativa och föränderliga linjer.

Totalt har ni fått cirka 4 miljoner från oss till pumptrack och dirttracks. Vad betyder bidragen för er?

- Jag tycker det är helt magiskt att se det här områden växa fram med stöd från Sparbanken. Bidragen vi får betyder allt för vår förening. Utan dem hade vi inte stått på det här området idag. För oss är det här inte bara ett område utan det här är ju vår ”idrottshall”. Att vi har så nära upp till MTB-slingorna gör också att vi nu kan kombinera teknikträning och stigcykling på ett väldigt bra sätt. Det är ett jättelyft för vår förening!