Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

”Det bästa med vår förening är den enorma kärleken man får av alla medlemmar”

Varbergs Parasport är en stor förening med flera olika idrotter i sin verksamhet. Och en av det största är simning. Där finns både en motionssektion, tävlingssektion och snart även en simskola. Med hjälp av Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen har de kunnat köpa in fyra nya simvästar. Simvästar som kommer bidra till att fler blir simkunniga på egen hand.

Hej Jenni, ordförande i Varbergs Parasport, vad har ni sökt bidrag till från Sparbanksstiftelsen?

- Vi har sökt bidrag för att kunna köpa in nya simvästar. Det är västar som man spänner fast på kroppen och använder i vattnet. Man kan använda västarna till flera olika saker och vi använder de till olika övningar, simma, springa i vattnet och skrovla sig fram. De används till att stärka upp ryggen, bålen, balansen och också för att lära sig att simma. Västarna är helt enkelt jättebra ur många olika perspektiv och hjälper oss enormt mycket i vår simträning.

Vad gör dessa simvästar för skillnad för era simmare?

- Västarna gör väldigt stor skillnad för våra simmare och vi har använt de mycket. Vi har till exempel en simmare som simmade med västen hela våren och nu har han blivit simkunnig på egen hand. Det är helt fantastiskt och väldigt kul och se att västarna gör nytta. Västarna bidrar även till att simmarna känner sig mer trygga i vattnet och på sikt till bättre självförtroende när de känner att de gör framsteg och blir starkare i kroppen eller lär sig simma själv. Fint med att är man kanske femton vill man ej börja på simskola så då kan vi hjälpa till och personen kan börja simma här i stället.

Vad betyder bidraget för er förening?

- Det betyder jättemycket! Under det två senaste åren när alla evenemang med mera har blivit inställda så har vi inte fått in så mycket pengar. Vi har även nu i gång med att starta upp en simskola och den satsningen har kostat en del, vilket gör att vi inte hade haft möjlighet att köpa in dessa sim-västar utan den här hjälpen. Som ideell förening är vi alltid jättetacksamma till denna typ av bidrag!

Vad är det bästa med er förening?

- Ur ett ledarperspektiv så är det den enorma kärleken man får av alla här. Det är verkligen ett glatt gäng man får vara en del av. Och ur medlemmarnas perspektiv så hoppas jag att känslan är att hit är alla välkomna! Vi har även en väldigt fin gemenskap här och hittar på väldigt mycket tillsammans. Det vet jag är något som är mycket uppskattat hos alla medlemmar. Vi går till exempel alltid till Solviken och äter pizza när utomhussäsongen är slut, och det är en favoritgrej för alla medlemmar. Redan när säsongen börjar brukar folk fråga efter pizzan, men jag säger att vi måste simma några gånger först innan det är dags för den. Vi ska också åka på tävling i helgen, och jag har fått meddelande och sms dygnet runt i flera veckor av medlemmarna för de är så taggade!

Kul! Vad är det för tävling?

-Vi ska åka till Malmö och delta i Special Olympic Games. Det är en tävling där tävlarna har en intellektuell funktionsnedsättning. Vi är fyra simmare, ett innebandylag och ett bowlinggäng som åker dit tillsammans. Vi blir totalt 30 personer med ledare, assistenter och medlemmar. Detta är väldigt stort för alla!

Hur går det på tävlingen i helgen då? Blir det medalj?

- Det blir givetvis medalj!!

Vårt bidrag till Varbergs Parasport

Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen Varberghar lämnat ett bidrag på 7500 kronor till Varbergs Parasport. Bidraget har finansierat inköp av nya flytvästar till sim-sektionen.