Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Beviljade bidrag från Sparbanksstiftelsen

”Tack vare det här bidraget från Sparbanken kan vi anordna en meningsfull aktivitet för våra medlemmar.”

Parkinsonförbundet Varberg har fått ett verksamhetsbidrag från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen. Och varje onsdags ses ett helt gäng från föreningen i Varbergs Bordtennishall och spelar pingis, dricker kaffe, och framför allt – umgås tillsammans.

Äntligen har Stenens Förskola i Tvååker fått ett Kapprumsbibliotek!

Det var ballonger, serpentiner och såpbubblor när Stenens Förskola hade invigning av sitt Kapprumsbibliotek. Raketen gjordes tillsammans, invigningsband klipptes, och därefter flyttades 170 böcker in i förskolan.

Ny föreningsgård till Himle Biförening!

Renoveringsarbetet av Himle Biförenings föreningsgård i Tvååker är i full gång. Genom ett bidrag från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen vill föreningen skapa förutsättningar för biföreningen att utvecklas och skapa mer gemenskap för medlemmarna.

”Det har sagts många ”WOW” från oss lärare under det här filmprojektet!”

Det var mingel, tilltugg och bubbel när världspremiären av PS anpassade gymnasieskolas film ”Piratbandet” gick av stapeln. Ett viktigt filmprojekt som varje år blir möjligt tack vare ett samarbete mellan Teater Halland och PS anpassade gymnasieskola med stöd från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen.

Kulturskolan bygger instrumentpark för uthyrning till skolans elever

Trumpeter, flöjter, klarinetter, saxofoner, valthorn, plasttromboner och barntubor. I veckan anlände 80 blåsinstrument till Kulturskolans nya instrumentpark som möjliggörs genom ett bidrag på närmare en halv miljon från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen.

7,4 miljoner till nytt surfhus i Apelviken

Sedan 2014 har Varbergs förenade surfare drömt om en egen föreningslokal i Apelviken. Med stöd från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen på 7,4 miljoner blir nu drömmen om Stormhuset verklighet.

Sparbankskilowatten – ger din förening möjlighet att investera i mer hållbara alternativ.

För att öka möjligheterna för föreningslivet till grön omställning lanserar nu Varbergs Sparbank och Sparbanksstiftelsen satsningen Sparbankskilowatten. Ett bidrag som ska ge lokala föreningar möjlighet att investera i mer hållbara alternativ som solceller, LED-belysning och andra energibesparande åtgärder. Totalt avsätter Sparbanksstiftelsen 20 miljoner kronor till satsningen.

Vi bygger dirttracks med Varbergs Mountainbikeklubb

Nu kompletteras pumptracken vid Brearedshallen med ett område för dirttracks. Totalt har vi bidragit med 4 miljoner för områdets utveckling i nära samverkan med Varbergs Mountainbikeklubb.

Hitta till nya platser med Hitta Ut i sommar

Genom ett flerårigt bidrag från Sparbanksstiftelsen arrangerar FK Friskus succén Hitta Ut i Varberg för tredje året i rad. Fram till den 5 november finns det över 100 checkpoints utplacerade i Varberg med omnejd. Ta chansen att upptäcka vår stad och ditt närområde, med familj och vänner.

”Detta är veckans höjdpunkt!”

SPF Lindberga har fått bidrag från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen för att kunna anordna ”Dans för 60 plus” i Tofta Bygdegård. Varje fredag dyker det upp runt 115 danssugna seniorer för att dansa foxtrot och bugg, men framför allt för att få njuta av gemenskapen och få träffa nya människor!

”Vi visar att vi vågar satsa och vill vara en klubb för framtiden”

Varbergs Golfklubb storsatsar inför framtiden och har investerat både i solceller och en eldriven greenklippare – allt för att växla upp sitt hållbarhetsarbete. Något som föreningen haft möjlighet att göra tack vare ett bidrag från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen.

16 miljoner till forskning i Varberg och Region Halland

Kan vi ge bättre förebyggande vård för att förebygga suicid? Vilken effekt har tyngdtäcke på sömnbesvär hos barn med ADHD? Det är några av frågorna som forskare i Halland just nu försöker svara på. Sedan 2015 har Varbergs Sparbank bidragit med över 16 miljoner kronor för att främja forskning inom hälsa och sjukvård i Varberg och Halland. Målet med satsningen är att stärka kvalitén på sjukvården och folkhälsan i bankens närområde långsiktigt.

”Med Sparbankens bidrag och vår förenings ideella engagemang så gör vi något helt fantastiskt tillsammans.”

Nu blir det LED-lampor för hela slanten hos Varbergs Bortennisklubb. Genom ett bidrag från Sparbanksstiftelsen på 250 000 kr ser nu Kurt, Rolf och Gert fram emot att installera ny LED-belysning i bordtennishallen framåt vårkanten. De nya lamporna kommer ge en bättre spelupplevelse, minskade elräkningar och därmed också mer pengar till föreningslivet!

"Äntligen får vi in ytterligare en teknik som vi kan arbeta med!"

Tack vare ett bidrag från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen kan KKV - Konstnärernas Kollektivverkstad Varberg, utveckla sin verksamhet och köpa in ett serigrafibord. Idag hälsar vi på i deras fantastiska lokal på Sjöallen 6 och är med på deras "Öppna Verkstad".

Videbergs Bygdegård får nytt liv tack vare sin unga nysatsande styrelse

Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen har under det senaste 10 åren beviljat bidrag till 18 olika bygdegårdar runt om i Varbergs kommun, för cirka 11,5 miljoner kronor. En av bygdegårdarna som fått ta emot bidrag är Videbergs Bygdegård. Och finare belägen bygdegård går no ginte att hitta - omiven av havet och små pittoreska sjöbodar. Vi träffar Katarina, föreningens ordförande och deras kassör, Cecilia.

Sparbankshjärtat!

Det blev en kväll med skratt, tårar och fantastisk stämning när Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen Varberg anordnade kvällen ”Sparbankshjärtat” och delade ut hela 575 000 kronor till Varbergs föreningsliv!

”Vi vill stärka det kulturella utbudet i Varberg”

KonTur konst & kultur – Där välkomnas både konstnärer och amatörer att ställa ut. KonTur Art ingår i den ideella föreningen Doers 4U och med hjälp av bidrag från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen kan verksamheten fortsätta att utvecklas. Idag träffar vi Liv Eriksson och Eva Ahlqvist som båda var med och startade upp KonTur för tre år sedan.

"Som nystartad scoutkår betyder det här bidraget väldigt mycket"

Med hjälp av bidrag från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen får nu Fyrkvarnens Scoutkår möjlighet att växla upp sin nystartade verksamhet och komma igång på riktigt. Idag är vi med och poppar popcorn på stormkök och täljer med knivar på dansbanan i Limabacka där kåren har sin mötesplats.

Folk och Fåglar

Efter två långa år med uppehåll var det äntligen dags för Västkustens största fågelevenemang – Folk och Fåglar. En dag på Naturrum på Getterön där stora och små, rutinerade fågelskådare och nybörjare, kan samlas och få möjlighet att öka kunskapsnivån om fåglar och ornitologi. Med hjälp av bidrag från Varbergs Sparbank genom Sparbanksstiftelsen blir den här dagen möjlig att anordna. Vi träffar Kjell Andersson, folkbildningssamordnare Studiefrämjandet Halland, som är med och arrangerar evenemanget.

Beviljade bidrag från tidigare år