- Vi röker all fisk själva, kokar kräftfond från scratch och gör allting från grunden. Man kan kortfattat säga att skaldjur, det närproducerade och hemlagat är vår grej. Och så bryggan vid havet såklart, den kommer ju på köpet när man besöker oss, säger Joel Kasperson.

Trots Coronatider så står verksamheten långt ifrån stilll. Den goda viljan till att stötta det lokala och "restaurangen-runt-knuten" känner verksamheten av.

- Vi känner en enorm respons från Varbergarna just nu. Man sitter på uteserveringen och äter mat fast det är kallt ute. Jag tror vi alla blir ödmjukare över det man har nära. I övrigt så ställer vi om till hämtmat i dessa tider, vi har testat att leverera hämtmat till ”Rekoring” via facebook och har insett att vår lokal faktiskt är väldigt bra  - den är stor och generös, så man behöver inte sitta inpå varandra här, säger Jessica Persson.

Uppstartsåren har haft sina utmaningar men trion glädjs åt att ha etablerat sig på restaurangkartan och att både Varbergare och turister verkar uppskatta godbiten på Träslövsläge. Att Varberg är en sommarstad ser de mest som en styrka, men det bidrar också till några nötter att knäcka. Kreativa idéer och tänk-utanför-boxen är några verktyg som kan vara bra att ha i företagarlådan i en sommarstad.

- Just nu har vi en framtidsdröm om att ha en något större personalstab året om. Vi är idag fem heltidsanställda men under sommarsäsongen är vi drygt 30 i personal. Det är en av våra störta utmaningar – att hitta och rekrytera personal till varje säsong. Vi jobbar mycket på att försöka jämna ut kurvorna så att vi kan ha en lite jämnare personalflöde, säger Jessica Persson.

Företagskulturen viktig för arbetsgivarskapet

Att vara tre delägare, i olika åldrar med varierade kompetenser ser de som något som berikar verksamheten. En öppen företagskultur med en aktiv dialog är en grundpelare för att vara en bra arbetsgivare, både för varandra och andra.

- På vår arbetsplats ska man inte ha dåligt samvete om man vill vara ledig och gör något annat en dag. Det är vår erfarenhet att duktig personal letar sig till ställen som vill mycket. Därför känns det viktigt att vara mån om ryktet att det här är en trevlig plats att vara på, både för kunder och personal, säger Stina Ekman.

Samverkan med andra

Sedan uppstarten har Joels brygga gått med i Krögarföreningen - en plattform som hjälpt dem att nätverka med andra och inte minst kunna dela erfarenheter. Att ibland lyfta blicken från sin egen vardag och bidra till ett bra företagsklimat för alla skapar positiva synergier.

- Jag tycker det har hänt jättemycket med inställningen bland småföretagare här i Varberg bara sedan vi startade. I början var det mycket mig och mitt, men nu känns det som att vi är många som vill varandra väl och att vi hittar former för att hjälpas åt. Genom krögarföeningen kan vi restaurangägare hitta en gemensam röst och påverka tillsammans. Till exempel när man gör om regler kring uteserveringar och så. Det är jätteviktigt och bra för hela branschen att vi gör saker ihop, säger Joel Kaspersson.

Företagskund hos Varbergs Sparbank

Samarbetet med Varbergs Sparbank har fungerat bra sedan uppstarten. Bland annat har man genom åren fått god hjälp och stöttning av företagsavdelningen.

- Samarbetet med banken har fungerat jättebra sedan vi startade. Vi brukar träffas och ha någon genomgång per år. Då uppdaterar vi oss kring försäkringar och tjänstepension så att vi alla tre känner oss trygga. Jag önskar att någon hade sagt det till mig när jag började i branschen att det är viktigt att ha bra försäkringar om det händer någonting. Det blir också en stor trygghet oss ägare emellan att om det händer något, så står inte verksamheten och faller med det”, säger Stina Ekman och fortsätter,

- Det kanske inte alltid är sådant man prioriterar och man kanske kan resonera som att man inte har råd. Men för oss är det en självklar inställning in i vårt företagande att ”vi ska ha råd med sådant."

Att våga ta klivet

Att våga låta drömmar ta plats, testa sin idé och gå från dröm till handling är inget de ångrar. Och när vi frågar om tips till den funderar på företagande kommer det goda råd snabb.

- Kör! Har du en bra idé så tro på den och kör. Det finns väldigt mycket hjälp att få när man väl kastat sig ut! Sen tycker jag att det är kul att det är flera caféer och restauranger i stan som är ganska nyöppnade - det är himla kul att det är många som satsar och vill samtidigt i Varberg. Det ena ger det andra, det tror jag verkligen, säger Joel Kaspersson.