Hoppa till textinnehållet

Engagemang driver utveckling!

Hela vår verksamhet vill bidra till samhällsnytta. Vi som bank ger ekonomiska förutsättningar för andra att göra skillnad – och det gör dem! Här kan du möta några fantastiska personer, entreprenörer, företagare och initiativ som alla gör Varberg lite härligare.

Berättelser från företag

"Håller den här trenden i sig, kommer vi komma ur detta med en bättre förutsättning än tidigare."

Från torghandel i ur och skur till en av Varbergs mysigaste grönsaksbutiker på Kungsgatan. Daniel Ivarsson och Patrik Tjernberg, eller som de äldre i Varberg säger "Grönsakspojkarna", driver idag sin butik med ett högt engagemang och lokalt fokus. Och nu ser de fram emot att expandera!

Kungsgatans frukt och grönt

"Det är jätteviktigt och bra för hela branschen att vi gör saker ihop."

Tiden går fort och stans bästa brygga firar redan två år - Joels brygga! Efter uppstartsår med flera investeringar i både lokaler, nytt restaurangkök och nu senast ett rökeri med kiosklucka ser ägartrion Joel Kaspersson, Jessica Persson och Stina Ekman fram emot några år när de får brilliera fullt ut med det de är bäst på.

"Vi skapar vår meny först när vi pratat med våra leverantörer."

Visionen växte fram under middagsbjudningar för vänner i ett hus på Trönningenäs. Idag driver barndomsvännerna Peter Halldén och Linus Boman Spiseriet på Johnssons gård med stor entusiasm och med en genuin förkärlek för det som är lokalt och hållbart.

Peter Halldén och Linus Boman på Spiseriet