Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Engagemang driver utveckling!

Hela vår verksamhet vill bidra till samhällsnytta. Vi som bank ger ekonomiska förutsättningar för andra att göra skillnad – och det gör dem! Här kan du möta några fantastiska personer, entreprenörer, företagare och initiativ som alla gör Varberg lite härligare.

Berättelser från företag

”På Nisses Bodega bjuder vi på schysst mat och härligt, okomplicerat häng”

För tio år sedan valde vår företagskund Destination Apelviken att storsatsa på sin restaurang Nisses Bodega och ett nytt frukostkoncept. Det visade sig vara ett genialiskt drag för nu snittar de cirka 25 000 frukostar per år. Vi träffar Anna, delägare av Nisses Bodega.

Läs mer om Nisses Bodega

”Vi vill förmedla tryggheten i att vi alltid finns där i livets alla skeden, både i finare stunder och vid tuffare”

Förra året firade vår företagskund La Fleur 25 år – och i samband med det blev det ett generationsskifte i butiken och dottern Linda tog över efter sina föräldrar. Nu driver hon butiken tillsammans med sambon Erik.

Läs mer om La Fleur här

”Vi vill vara med och utveckla Varberg som stad och göra den ännu mer attraktiv”

Sedan drygt 20 år äger och förvaltar vår företagskund Maleryd Fastigheter, tillsammans med olika samarbetspartners, både lägenheter, butiker och kontor i Varberg. Samtliga med centrala lägen.

Läs mer om Maleryd Fastigheter här

”Styrka, hållbarhet och gemenskap är våra ledord!”

I början av januari var det efterlängtad invigning av det nya sportcentret PACE Performance & Training i Pilgläntan, Trönninge. Anläggningen drivs av Carolina Enberg och Paul Hedberg, som båda har mångårig erfarenhet inom just hälsa och träning.

”Jag strävar alltid efter att observera vad kvinnor bär eftersom det är de som mest inspirerar mig mest!”

Möt vår företagskund Josefine Nilsson – grundaren av smyckesföretaget By Jolima där klassiska och tidlösa smycken får en trendig touch. Hennes passion sträcker sig bortom design, och genom sitt varumärke vill hon inte bara erbjuda smycken utan också inspirera kvinnor att våga ta steget in i företagsvärlden.

”Prästgatan är förknippat med vällagade luncher och vi vill spinna vidare på det”

Efter några månader med stängda dörrar så har äntligen har Prästgatan öppnat igen. Och trots att namnet är sig likt så är det mycket som är nytt. Våra företagskunder Linus, Martin, Samuel & Peter har tagit över restaurangen och öppnat upp för både lunch och kvällsservering.

”Mitt motto är att man måste vara lite spontan och impulsiv ibland.”

För 20 år sedan sadlade vår företagskund Kristian Andersen om och gick ifrån anställd i restaurangbranschen till att öppna en egen crosskartbana, som tre år senare gjordes om till en gokartbana. En idé som kanske inte var helt genomtänkt, men han tyckte det lät spännande och vågade satsa.

”Det är en självklarhet för oss att vår verksamhet ska ha så lite miljöpåverkan som möjligt”

I utkanten av den lilla byn Horred hittar vi mattföretaget Horredsmattan som vävt mattor sedan 1956. Här är det de anställda som både äger och driver bolaget tillsammans. En hållbar och utmärkt arbetsmodells som har fungerat i 45 år.

”Det är en stor fördel och drivkraft att kombinera sitt stora intresse med att driva eget”

Sedan 1997 driver Helene Gunnarsson tillsammans med sin man Sven mjölkgården Snickernsgård i Tvååker. De har 240 kor och lika många ungdjur och kalvar.

”Det är en ära att få driva Stamnareds Handelsträdgård vidare”

Solen skiner och våren är på ingång, så vad passar bättre än att göra ett besök hos vår företagskund Jennie Eck som sedan årsskiftet utökat sitt företag ”Nylyckans Trädgård” och tagit över Stamnareds Handelsträdgård.

”För att driva ett lönsamt lantbruk idag krävs företagsamhet och engagemang!”

Grisuppfödaren Örjan Bertilsson driver sedan 2000 Persgård i Blixttorp tillsammans med sin fru Anna och tre anställda, med målet att bli bäst på smågrisproduktion i Sverige.

”Det roligaste är att vända den mest skeptiska till att bli en naturvinsälskare”

Idag hälsar vi på våra nya företagskunder Julia Tovedal och Viktor Ekman som driver Bar Glou Glou i Fiskexportens gamla lokaler i Varbergs Hamn. En vinbar som fokuserar på naturliga viner utan tillsatser och vedeldad mat gjord på lokala råvaror. Vinbaren har dessutom blivit listade i Eater över destinationer som är väl värda att besöka för matens skull under 2023.

"Det är både en dröm och en samhällsuppgift att få förvalta en sådan här anrik fastighet från sekelskiftet."

Nu har lägenhetshotellet Blanka öppnat upp dörrarna till det som kanske är stans vackraste stenhus på Västra Vallgatan. Bakom satsningen står Sofia och Anders Blanksvärd som helt på egen hand renoverat hotellets 16 rum, med byggnadsvård och återbruk i fokus. Nu ser de fram emot att fylla huset med liv och välkomnar dig till en levande mötesplats mellan bofasta Varbergare och turister.

”Det finns bara fördelar med Almis Framtidsgenerator”

Hur du driver din företagsaffär påverkar morgondagen. Vi på Varbergs Sparbank vill främja hållbar utveckling och förenkla för dig som kund att fatta medvetna beslut. Med hjälp av Almis program Framtidsgeneratorn kan du framtidssäkra din affär och snabbt komma i gång med ditt hållbarhetsarbete. Idag träffar vi Vincent Schaffler, VD på Vincent Schafflers Husbil och Husvagn AB, som genomfört programmet tillsammans med Almi.

”Vår affärsidé är att alla ska hitta en öl de gillar.”

Sedan 2019 driver Martin och Titti Sunesson krogbryggeriet Subbe Bryggeri. Från Kiruna i norr till Sölvesborg i söder kan du idag hitta ölen som tillverkas med stor hantverkskärlek, och ett visst mått av nörderi, ute på Johnssons gård.

”De byggföretag som går före och ställer om, kommer vara morgondagens vinnare.”

För att bygga hållbart måste man börja från grunden. 2020 förvärvade Henning Eliasson och Niklas Holmquist Koljern Nordic med visionen att utmana byggbranschen till sänkt miljöpåverkan och ett mer hållbart byggande. Nu möjliggör de cirkulära konstruktioner utan betong och tilldelas Hållbarhetspriset på Varbergsgalan.

”Hållbarhet har varit den röda tråden sedan start.”

För femton år sedan startade Jesper, Jens och Joakim Nordic LED – bolaget som är en fullsortimentsleverantör av inomhus-, industri och utomhusbelysning med hållbarhet i fokus. Idag träffar vi dem och pratar teknik, miljö och framtid.

Berättelser från tidigare år