Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

”Prästgatan är förknippat med vällagade luncher och vi vill spinna vidare på det”

Efter några månader med stängda dörrar så har äntligen har Prästgatan öppnat igen. Och trots att namnet är sig likt så är det mycket som är nytt. Våra företagskunder Linus, Martin, Samuel & Peter har tagit över restaurangen och öppnat upp för både lunch och kvällsservering.

Hej på er! Ni har nu haft öppet en månad. Hur ser ni på framtiden?

- Första tiden har varit fantastiskt roligt men väldigt intensivt. Vi har fått bra respons från folk runt omkring och har redan nu fått stammisar som besökts oss cirka tre dagar i veckan. Vi ser fram emot att skapa ett ställe som är glatt och trevligt som folk vill besöka. Både för maten och drycken, och också för att träffa alla oss som jobbar här. Vi ser med glädje på framtiden och hoppas att det finns ett underlag i Varberg som är stort nog för oss. Det är med skräckblandad förtjusning som vi gör den här satsningen - men känner samtidigt att vi måste ju våga. Vi får gasa och försöka vara kreativa helt enkelt.

Hur har ni satt er prägel på restaurangen?

- Vi har valt att behålla namnet för vi gillar vad de tidigare ägarna byggt upp. Prästgatan är förknippat med vällagade luncher och vi vill spinna vidare på det med vällagade middagar i kombination med vin. Vi driver också restaurangen Spiseriet ute i Vare och har tagit med oss vår matfilosofi därifrån till Prästgatan; råvaror efter säsong, lokala leverantörer och mycket hjärta. Vi skulle vilja säga att inget är nytt men allt är förändrat. Du som tidigare gäst ska känna igen dig i lokalen och maten men ändå se att någonting har hänt. Det som finns kvar är att du äter vällagad och bra mat. Vi vill inte förvalta de som dom byggt upp utan snarare förädla.

Vad är er vision?

- Vill att Prästgatan ska vara en spontan, enkel och härlig restaurang att hänga på. Du som gäst ska bli serverad god mat och dryck. Man ska kunna beställa in vad man är sugen på och sitta och plocka bland maten och ha de gott. Vill man bara slinka in och ta ett glas vin och äta lite ost så kan man göra det. Vi erbjuder våra gäster klassisk svensk restaurangmat med fokus på svenskt och lokalt. Menyn byter vi ut varje vecka och på den vill vi ha saker som vi själva älskar.

Berätta om ert vinsortiment!

- Vi vill kunna erbjuda goda och härliga viner både för vinfantasterna och för de som är nya på området. Just nu har vi 45 olika vinartiklar som alla går att få på glas. Vi rekommenderar att välja 8 cl glas om man vill testa flera olika sorter. Att vi erbjuder mindre glas är för att vi själva älskar att testa runt bland olika viner - och tycker det är otroligt roligt om våra gäster också vill göra det. Dessutom ökar det möjligheten att hitta en sort som passar gästen perfekt. Vår filosofi är att vi vill ha mycket vin på glas och göra det hela till en rolig grej. Vi utbildar och berättar gärna om vinerna som vi serverar och just nu är det främst europeiska viner.

Varför har ni valt oss som er bank?

- Vi har alltid varit engagerade i sport och föreningsliv. Som barn spelade man själv och nu är man ledare. Vi tycker Sparbanken gör mycket gott för samhället och föreningslivet. Och tycker det är positivt och roligt att ha en bank som engagerar sig. Vi har också fått en väldigt bra rådgivare som vi är nöjda med och som sedan dag ett har trott på oss.

Samuel och Peter.

"Vi tycker Sparbanken gör mycket gott för samhället och föreningslivet. Och vi tycker det är positivt och roligt att ha en bank som engagerar sig."

Peter Hallden, delägare Prästgatan.