Sparbankshjärtat är en bidragsaktivitet där alla anställda i Varbergs Sparbank fick möjlighet att ge ett bidrag på 5000 kronor till valfri förening som ens hjärta klappar lite extra för inom Varbergs Kommun och Horredsbygden. Det resulterade i 73 olika bidragsmottagare där variationen av föreningar var enorm, med allt från den större elitsatsande idrottsföreningen till den lilla, näst intill okända men väl så viktiga välgörenhetsföreningen.

Agendan för kvällen

Sparbankshjärtat gick av stapeln den 12 oktober i Nöjeshallen i Arena Varberg. Uppslutningen av föreningar blev stor och 65 av de 73 bidragsmottagarna var på plats.

Som konferncier för kvällen hade vi Andreas Sjögren som gjorde ett otroligt bra jobb från scen. Och kvällen delades in i olika block där 12-13 föreningar åt gången fick komma upp på scen och mottaga blomma och gåvobevis. I varje block blev det även en miniintervju med en förening där de fick berätta lite om sin verksamhet. Bidragen var fördelade från de på förhand givna 5.000 kr till högre belopp när flera medarbetare på Varbergs Sparbank lämnat bidragit till samma förening. Härigenom innehöll kvällen ett antal härliga överraskningsmoment, med en "final" där Varbergs Kvinnojour Frideborg kunde ta emot hela 35.000 kr.

Utöver vår konferncier Andreas och våra gäster hade vi även bandet ”Centrum” på scen som stod för härlig musik och sång. Bandet består av fem elever från Natur-Estet-Musik på PS, som också är engagerande i Kulturskolans verksamhet och som gjorde succé med sina musikaliska nummer.

En uppskattad kväll

Vi på Varbergs Sparbank tycker att kvällen blev fantastisk och den kändes uppskattad av alla som var ditbjudna. Det var härlig stämning hela kvällen och alla våra gäster, oavsett vilket förening de kom ifrån, verkade visa ett genuint intresse inför varandra hela kvällen.

Den här kvällen kommer vi kunna leva på länge, och vi kan bara summera den på ett enda sätt – EN RIKTIG PANGKVÄLL!